Tlumočnice

71%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Jak skvěle to začalo a... postupně se ze slibně se rozvíjejícího thrilleru stalo hollywoodské béčko, jako noha. Nezvrátila to ani dvojice skvělých herců - Nicole Kidman a Sean Penn. Monotónní hudba, neoriginální scénář.. Za první polovinu dávám 80%, za druhou 40%.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
V rámci žánru konspiračních politických thrillerů tohle patří spíš k tomu slabšímu, co jsem za poslední roky viděl. Ten potenciál tady byl prostě mnohem větší, a ikdyž se oba hlavní herci snaží seč můžou, tak nic víc než je a scénu s autobusem si už asi nevybavím...5/10
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7.5
Film, kterému ubírá na dokonalosti snad jen délka a sem tam až příliš překombinovaný scénář, ve kterém se člověk těmito filmy nepolíbený zajisté ztratí. Naštěstí to má kvalitní řemeslo a co Pollack dokáže vytřískat z herců, napětí i vizuálu dech beroucí podívanou a kde by to začalo dialogy přeci jen trochu nudit, tam zasáhne střihač. Je škoda, že si tvůrci nevyhráli lépe se scénářem, který je úctyhodný, jen ne vybočující z řady a že k tomu měl solidně našlápnuto.
Pavlína81
Pavlína81
1 576 bodů
8
Film s pěkně povedenou dvojici a napětím.
orkadimenza
62 bodů
8
Poté co jsem viděl všemi vynášené do nebes Vzpomínky na Afriku jsem se rozhodl, že si od velkých očekávání od Pollackových filmů budu raději držet odstup. Ve svém posledním filmu mě ale Sydney velmi mile překvapil a pobídl mne, abych jeho milníkům v režijní kariéře přeci jen věnoval krapet více pozornosti. Stejně jako tomu chodí v jiných filmech a v životě, i zde odstartovala řadu událostí jedna velmi malá drobnost. Zaslechnutí šepotu. A až jsem se divil, jak dlouhá a zajímavá ta řada byla. Svým námětem kontroverzního prezidenta při důležitém proslovu ohroženého atentátem mi snímek evokoval dříve viděný Úhel pohledu, postupem času jsem ale přicházel na fakt, že Tlumočnice je v celkovém ohledu sice méně akční, zato neubírá na spádu a je propracovanější. Ve druhé polovině začíná být už těch smyček mezi postavami moc, díky tomu se ale divák nutí být při sledování filmu pozornější. Pohlcení do děje pomáhá fakt, že napětí by se dalo krájet (zejména při scéně autobusu 133), ale v neposlední řadě známé tváře v hlavních rolích. Zpočátku zaskočená šedá myška v koutě Nicole Kidman a přesvědčivý Sean Penn tvoří solidní tandem a tak se z Tlumočnice stává velmi kvalitní film, který obdivuhodně postrádá veškerá klišé a hraní na city, zato mu nechybí pár seberozvojových myšlenek.