Terminál

78%

Komentáře a recenze 28

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
Terminál je bezesporu kvalitním filmem s výborným Hanksem v hlavní roli a Spielbergem na pozici režiséra. Jenže je to takový obyčejný milý film,který takové hvězdné jména ani nepotřebuje. Takový film,mohl být natočený i jako videofilm a vůbec bych se nezlobil.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
9
V pasti byrokracie, aneb skvělý Tom Hanks v roli uprchlíka, který uvízne na letišti a to se stane jeho domovem. Touha po tom, někam patřit, frustrace i sny.. vše zahrál Tom Hanks geniálně, scénář je skvělý, po technické stránce není extra nic co říct, přesto mě tento film prostě neskutečně baví.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
4
Mnou asi nejnepochopenější Spielberg. Já mít tolik peněz, utratím je líp než za umělé letiště, ve kterém pobíhá nepřesvědčivý Hanks.
lamps
lamps
15 150 bodů
7.5
Opravdu krásný snímek, postavený především na geniálním hereckém projevu Toma Hankse. Bez něj by to měl i mistr Spielberg hodně složité, ale takhle mohl vzniknout vtipný i dojemný romantický příběh, kterému snad lze vytknout jen to, že se jedná o skutečně trestuhodné plýtvání Spielbergovštinou - schéma celé druhé poloviny neodpovídá největšímu režisérovi dnešní doby, nýbrž řadovému hollywoodskému pohádkáři na téma "romance pro celou rodinu"... Přesto, už jen s přihlédnutím k mé platonické lásce k přenádherné Catherine, fajn biják :))
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Dobrý film. Ale mohlo to být i lepší. Sledovat Victora Navorskyho baví a divák k němu i něco cítí. Pak se do toho ale zapojí Catherina Zeta-Jones a z krásného filmu o tom jak přežít na letišti se stává další nucená romance která v tom filmu musí být. Chápu že Victor někomu musel říct svůj příběh ale mohlo to jít i jinak.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Pro mě jen slabší film. Kouknout a po chvíli ani nevím o čem to vlastně bylo. Musím přiznat , ať nejsem přízemní, že je film docela dobře natočen co se po příběhové stránce týče.
M3lios
M3lios
9 140 bodů
10
Jedna z najväčšich Spielbergových klasík ,pokiaľ ste nevideli film v originálnom znení ,o veľa prichádzate.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Já Spielberga miluji, těžko uvěřit, že si může být někdo tak jistý v kramflecích, jako právě Spielberg. Ta jeho flexibilita je až přímo neuvěřitelná. Ať už vám chrlí válečné drama, rodinné sci-fi, či akční dobrodružství, pořád je to Spielberg, jak má být. Takže se omlouvám, že tady spíš chválím samotného režiséra, než tento film. Ale odpověď, jak se mi film líbil, jistě chápete. :D
avenis
avenis
7 963 bodů
8
Terminál se mi vždycky líbil. V době vzniku to bylo nové a zajímavé téma (asi...) a Tom Hanks je prostě výborný herec. Nemyslím, že každý film režiséra se slavným jménem musí být bombastický a "wau"... Občas je prostě fajn, když taková špička udělá něco odlehčeného, romantického, vtipně chytrého.
A s famózní hudbou Johna Williamse.
Alaitos
Alaitos
5 367 bodů
6
Často se říká, že je tento film natočen podle skutečné události. Není tomu tak. Jediná věc shodná s realitou je ta, že byl jistý muž z jistého důvodu "uvězněn" na letišti. Vše ostatní je smyšlené a je to smyšlené špatně. Spielberg natočil dojemnou romantickou komedii v hollywoodském stylu, čímž tento zajímavý námět zcela pohřbil. Tím, ale nechci říci, že se jedná o špatný film. Nikoli. FIlm je natočen dobře, herci podávají dobré herecké výkony a v rámci romantických komedií patří Terminál mezi lepší kusy. Mně jen vadí nevyužitý potenciál pozoruhodného námětu, na jehož základě šel napsat určitě zajímavější scénář.