Tetro

66%
Tetro
Plakát traileru

Bennie (Alden Ehrenreich) se vydává do Buenos Aires, aby našel svého zmizelého bratra. Jeho bratr býval slibným spisovatelem, nyní je pouhým stínem svého bývalého já. Jednoho dne Bennie objeví bratrovu téměř dokončenou hru, které může být vodítkem k pochopení jejich společné minulosti a vyřešení vzájemného vztahu.




xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Formálně bez chyby, ale taky bez srdce a strašně rutinní. Coppola se tváří komplexně, aniž by se dostal dál než za dávno vyřčené.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Tetro je po technické stránce dokonalý film a ohledně Coppolova autorství je vidět, že Tetro je hýčkané dítě. Poslouchal jsem na americkém veřejnoprávním rozhlase rozhovor s Coppolou a jeho posluchači mu mohli klást různé otázky, jejichž odpovědi prozradí mnohé o jeho krásném filmu. Coppola si užívá svou roli generačně respektovaného mistra filmové režie. K Tetru si také po mnoha letech napsal scénář a financoval ho ze svých peněz. A to i za cenu, že si film distribuoval po USA ve své režii. I z toho důvodu se na film dívám trošku jinýma očima, než na obyčejné studiové americké filmy. Fascinuje mě, jak se Coppola vyjadřuje ke Kurosawovi a jak to celé pojal, opravdu zajímavý snímek.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Dle hodnocení by se mohlo zdát, že poslední filmy Francise Forda Coppoly patří do starého železa a že mistr už nemá co říci, opak je pravdou. Jak jsem si všiml Coppola se přesunul do vnitřních hlubin duše a že je to černobíle temné a ze světla jde strach, tak to už si musíme vyřešit každý sám za sebe. Jen vzpomínky jsou zde barevné - zvláštní snímek, který mě hluboce zasáhnul.

Dodatečné informace

Původní název:
Tetro (více)
  • Argentina Tetro
Premiéra v ČR:
12. 5. 2011
Distributor:
HCE
Země původu:
Argentina, Itálie, Španělsko, USA
Rozpočet:
5 mil. USD
Tržby:
2,85 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch