Na odstřel

70%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
9
A opět je tu novinářská odvaha, trpělivost a důslednost. Právě o tom je tento snímek, který svojí razantností a politickým námětem velice připomíná stále dobrou klasiku ´Všichni prezidentovi muži´. Novinářská práce se ani zde v ničem nezadá s tou policejní. Pátrání po pravdě za každou cenu jen v rámci příběhu do novin tkví ohromným elánem dosáhnout cíle. Russell Crowe hraje neupraveného avšak idealistického investigativního novináře s takovou lehkostí a aspektem, že by snad s přehledem taktéž rozkryl i kauzu známou jako tzv. Aféra Watergate. Ben Affleck naopak v roli kongresmana nijak nepřekvapil. Zahrál to sice dobře, ale jakoby už ve všech svých filmech hrál pořád nějak stejně. I když je film z novinářského prostředí, o napětí není nouze. Příběh je sice místy dosti komplikovaný, ale právě to v odhalování skutečností dává všemu tu správnou atmosféru. Jedná se o politický thriller, který dokáže posadit do křesla.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Zajímavý politický thriller, kdy se střípky příběhu dovídáme očima investigativních novinářů. Ta jejich velice zajímavá a napínavá práce mě ale v prostřední části místy nudila a nezabránil tomu ani vynikající "kde se ty kila na mě vzaly" Crowe. To ten můj výsledný dojem z filmu kapku kazí a nepřidal tomu ani pomotaný závěr, kdy jsem se v jednu chvíli už nadobro ztratil..Trošku mě mrzí i obsazení McAdams. Tohle nejsou role pro ni a tak tady byla vysloveně pouze na ozdobu. Slabších 7/10 => nakonec 6/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Výborně natočený thriller, který je sice remakem známé minisérie, ale vzhledem k tomu, že jí tady nikdo nezná, tak to nevadí. Od úvodních titulků se daří McDonaldovi budovat příjemnou atmosféru a díky šarmantnímu Croweovi a výborných hercích ve vedlejších rolích je vám v tomhle příběhu hodně příjemně. Film má silnou pointu, která pak poněkud sráží opakované zhlédnutí. každopádně tohle se prostě povedlo a jasné poselství filmu může v milovnících starých časů vyvolat i nějakou tu slzičku:-)
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Vyškrtněte Affleckův tupý nicneříkající výraz a nadbytečnou postavu zásadové žurnalistky Helen Mirren a zůstane vám jen to nejlepší, co si od konspiračního politického thrilleru můžete coby nezaujatý divák přát. Je tu skvělá zápletka, hutná atmosféra modelovaná hromadou politické špíny a zakázaných machinací, náramně vydařená hudba a čtyři nebo pět výborných herců, kterým věříme, že svými postavami žijí a dýchají pro ně. Ale pozor. je to pořád jenom vysoce stylizovaná a šikovně nakroucená hollywoodská zábava s neohroženým Crowem a pohlednou McAdams, kde efektní honba za spravedlností vysoce převyšuje poctivé motivy klasických snímků o spiknutí. Ale nezbývá než si zvyknout, protože lépe než takhle to dnes v daném žánru asi nelze - a já osobně si nestěžuji..
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Po výborném Posledním skotském králi mě Kevin Macdonald opět poslal si sednout na prdel. Položit tolik aktuálních závažných otázek a nepůsobit přitom káravým a poučujícím dojmem je umění a navíc je to i odvaha natočit takovýhle film. K tomu jak skvěle se to povedlo přispívá nemalou měrou opět zcela jiný a opět excelentní Russell Crowe, ale není zde zdaleka sám, kdo hraje skvěle a navíc má co.
Pas
Pas
6 225 bodů
6
Profesionálně natočený thriller, kde vyčnívá jako obvykle výborný Russel Crowe v roli novináře, kterému to pálí a je za pravdu a dobrý příběh ochoten riskovat třeba i život. Bohužel slova chvály se nedají říct na adresu jeho partnera Bena Afflecka. Jeho průměrné herectví by se v jiném filmu a za jiných podmínek možná schovalo za výpravu, triky nebo tempo, vedle Crowa ten rozdíl kvality ale vyniká místy bolestně. Čtvrtá hvězdička unikla snímku ale z jiných důvodů - především kvůli nedodělkům ve scénáři. Producent chtěl jet podle obvyklého vzorce a nalákat diváky na efektní zvrat, po kterém se pohled na postavy příběhu změní, jenže scénárista se nevyhnul logickým chybám a kotrmelcům - viz finální setkání Crowa s atentátníkem. Očekávané vítězství dobra a svobodného tisku nad lidskou špínou a intrikami tak nějak zapadá do představ o americké studiové produkci, ale moje sympatie patří obvykle filmům, které se zavedené klišé pokoušejí bořit či se jim aspoň vyhnout.
Floridsky
4 376 bodů
2
Nuda...
psico
psico
1 671 bodů
7.5
Jakožto někdo, kdo nesnáší novinařinu a žurnál se mi tenhle film líbil v tom, že aspoň v tomhle filmu existuje jeden člověk, který chce psát pravdu a né žádne lži, ikdyž tím složí svého kamaráda. Přesně takhle by to mělo v novinách fungovat protože to, co se dá normálně v novinách přečíst, jak jen hledají špínu na ostaní lidi ... Z toho je mi na blití.