Silent Hill

74%
Silent Hill

Japonský herní horror v americkém balení režírovaný Francouzem. Tentokrát jde o jednu z nejpopulárnějších herních sérií survival hororů, do které patří i Resident Evil. Rose (Radha Mitchell) usoudí, že její vážně nemocná dcera Sharon (Jodelle Ferland) se může uzdravit, navštíví-li záhadné město, jehož název neustále vykřikuje ze snu - Silent Hill. Město však dívku pohltí a matka musí vynaložit všechny své síly, aby ji našla a získala zpět. Na první pohled poklidně vypadající městečko je totiž ztělesněním absolutního zla...




Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Tento horor si dlouho udržuje opravdu hutnou a tajemnou atmosféru, která diváka vtáhne, ale vyloženě nevyděsí. Za mě je to stravitelnější, méně děsivý kousek. Závěr je sice zajímavý, ale působilo to na mě trošku zmateně. Je to osobitý film, který mi udělal radost tak na 70%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Kdyby to nemělo až tak moc dvě hodiny, rád bych dal čtyři hvězdy, protože až na zbytečnou délku je tahle počítačová hra (a oproti zvěstem v sobě tenhle film počítačovou hru nezapře, naopak na tom staví, hlavně u chování postav) opravdu vydařená.
Fingon
16 886 bodů
8
Přestože se o sobě nebojím říct, že jsem kovaným hráčem, Silent hill jako hru jsem zahlédl jen na chviličku. Nesmazatelně se mi ovšem vryl onen šedomodrý nádech popela, který má i Silent Hill filmový. A co víc: během těch dvou hodin jsem se ani chvilku nenudil.


Dodatečné informace

Původní název:
Silent Hill (více)
  • Francie Silent Hill
  • Francie Centralia
  • Francie Sessiz tepe
  • Francie Terror em Silent Hill
  • Francie Terror en Silent Hill
Premiéra v ČR:
29. 6. 2006
Země původu:
Francie, Japonsko, USA, Kanada
Rozpočet:
50 mil. USD
Tržby:
100,61 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Silent Hill


Podobné