V zajetí rychlosti

77%
V zajetí rychlosti

Natočeno podle pravdivého příběhu. Anthony Hopkins v roli muže, který šel celý život za svým snem: být nejrychlejší. Novozélanďan Burt Munro strávil 40 let života zdokonalováním svého motocyklu Indian Scout z roku 1920. S tímto strojem se pak vydal na cestu na solná jezera v Bonneville v americkém státě Utah, která jsou díky dokonale rovnému povrchu ideálním místem pro rychlostní závody. Přes nepřízeň okolností se mu v roce 1967 podařilo zajet rychlostní rekord, který dodnes nikdo nepřekonal. Příběh filmu V zajetí rychlosti se soustředí na cesty k Bonnevillským solným pláním, které Burt Munro podnikl v 60. letech minulého století. Je to cesta za splněním fantastického snu, pravdivý příběh muže, který nepřestal věřit. „Jestli je to těžké, dej do toho víc. Jestli je to nemožné, dej do toho všechno.“




Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
9
Skvostná biografie skutečné osobnosti: Anthony Hopkins s empatií ztvárnil Herberta Jamese "Burt" Munroa (1899-1978), což byl novozélandský motocyklový závodník, jenž v roce 1967 ustavil rychlostní světový rekord na motocyklu, který je dodnes platný. Munrovi bylo 68 let a jeho stroj Indian byl 47 let starý, když vytvořil svůj poslední rekord. Na motocyklu pracoval dlouhá léta ve své garáži, až vyladil jeho výkon na hranici možností a v závodě na utažských jezerech si splnil svůj celoživotní sen. Tuto inspirativní osobnost oslavil jak tento film, tak především jeho představitel Anthony Hopkins.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Říká se, že napjatá atmosféra přináší zpravidla velice dobré výsledky a o filmu V zajetí rychlosti to platí stoprocentně. Scénář je napsaný s přesně vybalancovanou dávkou vtipu, sentimentu, hrdinství a sympatické člověčiny, takže film příjemně ubíhá, příliš se nezadrhává pod kůži, ale to je v tomto případě ku prospěchu věci. Takže podaří se nakonec Munroovi splnit sen? Donaldsonovi se to každopádně povedlo a Anthony Hopkins se může opět pochlubit solidním sebejistým výkonem pro herce jeho formátu.
lamps
lamps
15 156 bodů
8.5
Okouzlující příběh muže, který se na stará kolena rozhodl uskutečnit svůj celoživotní sen. Anthony Hopkins opravdu září, jeho precizní herectví nemá chybu a proplouvá celým filmem s takovým nadhledem, vtipem a roztomilou roztržitostí, až jsem se občas vracel v čase k Hanksovu Forrestu Gumpovi. Příběh možná není nejoriginálnější, nejvtipnější, nejdojemnější ani nejlépe natočený, ale díky Hopkinsovu projevu ho přesto řadím mezi ty nezapomenutelné:)) "TO JE VAŠE PŘÍTELKYNĚ?-NE, MOJE ŽENA.- NO POTĚŠ PÁNBŮH."

Dodatečné informace

Původní název:
The World's Fastest Indian (více)
  • Švýcarsko V zajetí rychlosti
  • Švýcarsko The World's Fastest Indian
  • Švýcarsko Burt Munro
  • Švýcarsko Efsane adam
  • Švýcarsko El amo del viento
  • Švýcarsko Indian - La grande sfida
  • Švýcarsko Maailman nopein intiaani
  • Švýcarsko Mit Herz und Hand
  • Švýcarsko O anthropos ton rekor
  • Švýcarsko Prawdziwa historia
Premiéra v ČR:
22. 6. 2006
Země původu:
Švýcarsko, Japonsko, Nový Zéland, USA, Nový Zéland
Rozpočet:
25 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné