Princ egyptský

77%
Princ egyptský
Dobrodružný film Princ egyptský označovaný za přelomové dílo v historii kinematografie si získal uznání diváků na celém světě. Jeden z nejlepších animovaných filmů všech dob staví na dokonalém zpracování, nadčasovém příběhu a působivé hudbě, která byla zcela po právu oceněna Oscarem. Neobyčejný příběh dvou bratrů, z nichž jeden přišel na svět jako potomek krále a druhý jako sirotek s tajemnou minulostí, se vrací ve zcela originální podobě. Navíc hlasy jeho nezapomenutelným hrdinům propůjčily filmové hvězdy zvučných jmen. Vyrůstali bok po boku, jako nejlepší přátelé, a v bezelstném soupeření si užívali nezkrotnost svého mládí. Jenže život je nakonec postavil proti sobě: první usednul na trůn nejmocnějšího impéria na světě, druhý se postavil do čela porobeného lidu. Jejich poslední setkání je navždy změnilo a s nimi se změnil i celý svět. Filmová klasika Princ egyptský je nejen velkolepou podívanou, ale také oslavou lidského ducha a už řadu let rozdává radost divákům všech generací. Nejlepší původní píseň "When You Believe”, 1998



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
DreamWorks a jejich prvotřídní animovaná tvorba. Princ egyptský je ideální podívanou pro všechny věkové kategorie. Je dostatečně inteligentní,aby zaujal dospělé. Originální a nápaditý,aby zaujal mladistvé no a nádherně nakreslený a poučný,aby pobavil i ty menší. Nádherná podívaná.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Velmi vkusně zpracovaný biblický příběh, který patří mezi moje nejoblíbenější klasické 2D animované pohádky.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Mojžíš je vychováván jako bratr Ramsese v Egyptě. Je ale kontaktován Bohem, který mu zvěstuje, že má vyvést všechny Židy z Egypta. Znamená to, ale utkat se s Ramsesem. Exodus začíná. Zfilmování části Starého zákona se stalo námětem pro první animovaný film společnosti Dreamworks, kterou založilo trio Steven Spelberg, Jerry Katzenberg a David Geffen. Film stál 100 mil. dolarů a podílelo se na něm neuvěřitelné množství špičkových animátorů. Hlasy postavám propůjčily takové hvězdy jako Michelle Pfeiffer, Sandra Bullock, Danny Glover, Jeff Goldblum nebo Steve Martin. Film vydělal jen v kinech celosvětově přes 200 mil. dolarů.

Dodatečné informace

Původní název:
The Prince of Egypt (více)
  • USA Princ egyptský
  • USA The Prince of Egypt
  • USA Princ Egyptský
Premiéra v ČR:
25. 12. 1998
Země původu:
USA
Čeština:
Princ egyptský je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Princ egyptský


Podobné


Powered byJustWatch