Maverick

77%

Komentáře a recenze 13

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
9
Maverick je v mých očích nejlepší westernovou komedií všech dob. Gibson je ve filmu zcela neodolatelný a to říkám z pohledu muže. Už od prvních minut je film naladěný na pozitivní vlnu,kterou si drží po celou dobu trvání. Jodie Foster je velmi krásné zpestření a James Garner jakožto zástupce staré školy nejde pro pořádnou hlášku daleko.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Vynikající a stylová komedie se špičkovým obsazením. Jak nesnáším Gibsona coby režiséra a člověka, jeho polopsychopatičtí sympaťáci mají pořád šťávu. Navíc skvělý poker!
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Zábavný hollywoodský snímek mísící komedii, romanci, a to vše v režii zkušeného hollywoodského řemeslníka Richarda Donnera, který své profesi dokonale rozumí. ve filmu je sice ve finále řada hodně přehnaných a bombastických scén, ale je to velká zábava. Film je adaptací úspěšného televizního seriálu.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Moc sympatické parodování základních westernových vzorců. Nechybí poker, bankovní loupeže, akce na dostavníku, přestřelky ani indiáni. A dohromady to překvapivě dobře odsýpá, nutno dodat s vydatnou výpomocí všech skvělých herců (pobavil hlavně odvázaný indián Graham Greene a kratičká role Dannyho Glovera, vtipně odkazující k Smrtonosné zbrani). Chvílemi se příběh trochu drolí do úzce propojených epizod, ale fakt pěkně se na to kouká a atmosféra Divokého západu na vás zaručeně a opojně dýchne.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
dickie donner patri k najuniverzalnejsim reziserom (dokazal si poradit s horrorom, komixovym filmom ci akcnym thrillerom) a v pohodicke zvlada i westernovu komediu, co vobec nie je prekvapujuce ked ma po boku solidnych spoluhracov ako gibson, goldman a zsigmond (ale ani zvysok vobec nezaostava hlavne stara garda ako garner a coburn su vynikajuci). cely film ma neodolatelny sarm rannych devedesiatok (takze akcna scena na koci sa zaobide bez CGI a len s poctivou kaskaderskou pracou) ale urcite nie je genialny (iritoval ma maverickov obcasny monolog a dve country odrhovacky ktore posobia vedla hudby randyho newmana ako past na oko), mozno nepravom dost zabudany film...
p.a.douch
p.a.douch
8 356 bodů
8
Pěkná westernová komedie. Donner režíruje bez problémů, ale mohl více stříhat. O 15 minut méně by filmu slušelo. Pro fanoušky westernů je radost znovu vidět Garnera, Coburna ve westernu. Byl jsem rád za jejich návrat a už kvli nim to stojí za zhlédnutí.
  • Coburn, Garner, P. L. Smith
avenis
avenis
8 145 bodů
7
Vychytaná oddechovka. Všimli jste si krátké sekvence,kdy Gibson sundá šátek z obličeje bankovního lupiče Glovera, chvilku se na sebe dívají a v Gibsonově tváři se mihne odraz toho, co mu jde hlavou:"Tebe jsem už někde viděl..." Vtipný odkaz na sérii Smrtonosných zbraní. Jodie Foster tahle role moc nesedne. Zato Graham Greene v roli moderního indiána je k sežrání. (5.9.2013)
blazma
blazma
4 928 bodů
10
Menší film o podvodu v pokerovém stylu. Zkrátka zajímavá komedie v oblasti lehkého westernu. Herci byli skvělí, menší zvrat ke konci nijak neurazí ani nepřekvapí. Ta perfektní postupka na konci je prostě super klišé :D no a komedie hlavní postavy, je příjemné na sledování.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
8
Nebývale sladce půvabná Jodie Foster (původně plánované obsazení Meg Ryan by snad ani nemohlo dopadnout takhle dobře a to je co říct:-)) a neodolatelně roztomilý Mel Gibson ve westernové komedii, kde se téměř neustále pletichaří a hraje poker. Tenhle film vždycky pohladí a potěší.
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
9
Výborný westernový kousek, ke kterému se rád vracím.