Kantonský kmotr

71%
Kantonský kmotr
Plakát traileru
Kchuo Čchen Wa přichází do města za prací. Hned po příjezdu ho o všechny úspory připraví podvodník. Nemá práci ani peníze, ale jeho život se záhy obrátí naruby. Pomůže skupině mafiánů v souboji s konkurenčním gangem a je prohlášen za šéfa bandy. Kchuovi není svět zločinu moc po chuti, a tak se rozhodne udělat aspoň nějaký dobrý skutek. Pomůže chudé květinářce, která se dostala do problémů. Během toho se ale musí věnovat i svým gangsterským povinnostem – boji ve válce, která mezi oběma gangy vypukla.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
7
Zajímavé splynutí kung-fu s gangsterským motivem okořeněné typickými čínskými taškařicemi a to celé v režii samotného představitele hlavní role Jackieho Chana, který je zároveň i autorem scénáře. Není to špatné, jen kdyby to nebylo tak dlouhé. Vzniká tu tak mnoho hluchých míst, které nudí a uzemňují zábavu. Zpočátku se příběh tváří vážně a naznačuje, kudy se bude ubírat. Jakmile přijde první komediální scéna a první dechberoucí zápas plný úžasných kaskadérských kousků a pádů, je jasné, o čem to bude. Dojem kazí na dvouhodinovou stopáž rapidně málo soubojů. Kdyby se snímek jenom trochu sestříhal a kdyby se vyhodili zbytečně hluché scény, mohlo by to mít mnohem větší 'drive'. Takhle snímek spadá do lepšího průměru, který neurazí, ale zároveň ani moc nenadchne.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7
Je to dávno, co jsem viděl tento film a bohužel si ho pamatuji dost útržkovitě. Ale když jsem si projížděl rychle části, abych si trochu osvěžil paměť, tak mě překvapilo, že všechny ty památné scény, které u Chana považuji za kultovní, jsou právě z tohoto filmu (kupování růže, bitka na schodech, bitka v laně, házení klobouku na věšák a Chanův knír). A taky bohužel vím, že jsem se trochu při sledování nudil, což bude zajisté způsobené délkou 2 hodin, když Chan většinou operuje s o půl hodiny kratší stopáží. Takhle je celkem těžké držet divákovu pozornost, přestože se během děje řeší toho dost, ale není toho tolik, aby to bohužel utáhlo celou stopáž.

Dodatečné informace

Původní název:
Qi ji (více)
  • Hong Kong Kantonský kmotr
  • Hong Kong Qi ji
  • Hong Kong Miracles
Země původu:
Hong Kong
Tržby:
34,04 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění