Superman 2

68%
Superman 2

Další hrdinské kousky jednoho z nejslavnějších komiksových superhrdinů, který se tentokrát musí postavit svým příslušníkům vlastní rasy, kryptonským padouchům, kteří se rozhodli ovládnout svět.




Pete69
Pete69
29 761 bodů
6
Druhý Superman je pro mě kvalitativní sešup, Americká "světovláda" se vznáší nad celým snímkem více, než Superman sám. Je to více romantické a zahrada mezi Clarkem a Lois hraje prim. Konec je krásně nostalgický a klasický kostrbatý supersouboj je prostě nedokonale dokonalý.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
10
Už to vypadalo, že na tři zločince odsouzené na začátku předchozího prvního snímku snad tvůrci zapomněli. Ale ouha, máme tu snímek druhý a v něm generál Zod a jeho věrní vojáci Ursa a Non v plné parádě. Natáčelo se samozřejmě souběžně s tím prvním, jen se na uvedení dal krapet delší čas. Snímek je tedy fantastičtější a akčnější, ale na romantickou stránku věci s ohledem na Supermana alias Clarka Kenta a Lois Lane se samozřejmě nezapomnělo také. V tom se poukazuje hlavně na to, co je zamilovaný muž schopen kvůli ženě udělat. Superman se zbaví svých schopností. Hrozba je však závratná a svět (co si budeme povídat, jde hlavně o Ameriku) je v nebezpečí, v jakém ještě nebyl. Do toho ještě starý známý Lex Luthor se svým komickým Otisem a o filmovou dobrodružnou a hlavně komiksovou zábavu je postaráno. Pokračování nemohlo být s ohledem na svou dobu lepší. Dějově navazuje na předchozí děj a dokončuje hlavně osud odsouzených zločinců, kteří se vlivem náhody dostali ze svého zajetí. Nejslavnější superhrdina tedy pokračuje ve svých dobrodružných etudách opět s tváří Christophera Reevese, který byl už nadobro s touto postavou tak nějak spjat. Dnes by se samozřejmě na snímku našlo spousta výhrad, ale to na věci nic nemění. Zub času prostě nemilosrdně pracuje. Navzdory svých nedostatků i tak má v sobě ten správný mix humoru a akce. Superman II je důstojným pokračováním, i když je tu jedno ale. V roce 2006 vznikla nová verze pojmenovaná jednoduše ´Superman II: Verze Richarda Donnera´ kterou nelze jinak než doporučit. I tento snímek má svá specifika a snad po divácké stránce přinese na daný příběh krapet jiný pohled.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Bez energie a šťávy. Už to nemá ten nádech jedničky, spíš to bez přestávky irituje. Už ve své době to muselo působit jako archeologie v pohybu.

Dodatečné informace

Původní název:
Superman II (více)
  • USA Superman 2
  • USA Superman II
  • USA Superman 2 - Äventyret fortsätter
  • USA Superman på nye eventyr
Země původu:
USA, Velká Británie
Rozpočet:
54 mil. USD
Tržby:
190,46 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Superman 2 je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Superman 2


Powered byJustWatch