Star Trek

82%

Komentáře a recenze 49

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Narovinu říkám, že nejsem fanouškem seriálu Star Trek a to ani jedné ze sérií. Film je ovšem jiná písnička. Děj má hlavu i patu, nejsou v něm přehnané věci. Velmi slušné efekty a chytlo mě to hned od prvních minut. Film jsem pustil se sebezapřením a hned v polovině jsem se těsil na další.. Chválím.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
10
Šílenství okolo Star Treku jsem nikdy nechápal. Parta týpků v pyžamech mluví o vesmírných bitvách... To na úspěšný film nevypadá. Přesně to samé si asi pomyslel J.J. Abrams, který tu sice tyto prvky zanechal, ale obalil je akcí a vizuálními efekty, díky kterým vypadá Star Trek doslova lépe než kdy dřív. Děj je překvapivě plynulý, pořád se něco děje. Abramsův vesmír je plný nádherných barev a tvarů, aniž by to působilo přehnaně nebo kýčovitě. Postavy jsou sympatické (i když vztah Spock - Kirk není úplně uvěřitelný). Obzvlášť mě zaujala hudba, které si obvykle přes míru nevšímám.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Nadprůměrná sci-fi, která se líbí i lidem, kteří jinak tomuhle žánru nějak zvlášť neholdují. Ale na plnou palbu to u mě není ani napodruhé. 8/10
lamps
lamps
15 156 bodů
9
Tak tohle jsem opravdu nečekal. Já osobně se považoval za toho posledního, kdo by o sobě mohl rozhlašovat, že je fanouškem Star Treku, a nikdy jsem ho také v televizi nevyhledával, ale Abrams tady dokázal něco, v co jsem ještě před pár hodinami vůbec nevěřil- během dvou hodin ze mě toho fanouška udělal. Říkejte si, co chcete, ale tohle bylo ještě mnohem lepší a zábavnější než všechny Hvězdné války (snad kromě trojky) a já jsem hypnotizován jen odevzdaně čučel na to, co se přede mnou odehrávalo. Že vizuální efekty jsou bombastické, o tom asi nikdo nepochybuje, ale já je stejně musím ještě zvlášť vynést do nebes, protože to byla vážně pastva pro oči. Hudba je taktéž perfektní, každý motiv má něco do sebe a dodává dění na plátně ještě velkolepější nádech. No a jednuduchý, leč nesmírně efektní příběh je jako laso pro každého žánrového fanouška- omotá si ho, pevně utáhne a pustí ho až s příchodem závěrečných titulků, kdy je na konci s dechem. A tak to má být. Proč u filmu přemýšlet a snášet rádoby nečekané scénáristické kopance do rozkroku, když se můžeme uvolnit, dát si polštář pod hlavu a užít si 120 minut nepřerušované moderní akce, osvěžené hláškujícími hrdiny, krásnými hrdinkami (zase ta Saldana!) a nesmírně talentované režisérské hlavičky, která zdaleka neřekla poslední slovo? Sakra, to by přece byla hloupost..
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Vyspělý a humorný příběh plný speciálních efektů a vtipných okamžiků. Děj je plnohodnotný a drží se jakýchsi hranic, což z tohoto filmu nedělá pubertální podívanou ale dokonalý film. Velice kvalitní Sci-Fi a neméně kvalitní děj.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
10
Ač jsem nikdy fanda Star Treku nebyl, preferoval jsem spíše Star Wars, protože Star Trekové mi přišli takový přiteplení, v těch svých přiléhavých kostýmech, tak ovšem tento film, mění můj názor na cokoliv co se týče Star Trek. Ano!!! J.J. Abrams tímto novým Star Trekem zahájil verbování nových fandů na novou verzi Star Trek a povedlo se mu to, protože já sem novým fandou tohoto filmu a očekávám další a další. Naprosto famózní akční sci-fi jízda, s perfektní hudbou, herci. Na ty má režisér dobrej čich (Ovšem vždycky jsem si říkal, koho mi Sylar z Heroes připomíná, poté, co jsem viděl trailer na nový Star Trek a Sylera v roli Spocka, hned mi to došlo :-).Nemám co bych vytknul, prostě paráda, byl jsem unešen, Abrams je opravdu skvělý režisér a jsem zvědav s čím příjde příště, doufám, že s dalším Star Trekem.
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 385 bodů
10
"I am not your father." je filmová hláška roku. Pro trekkies povinnost. Pro všechny ostatní jeden z důvodů proč chodit do kina. A Winonu Ryder jsem fakt nepoznal.
blazma
blazma
4 928 bodů
10
Po opětovném shlédnutí této trilogie s obsazením kolem Chrise Pinea a Zacharyho Quintina, musím prostě říct že toto je famózní vesmírná scifi záležitost. Naprosto super příběhy, efekty a hlavně neuvěřitelná kombinace herců. Karl Urban, Zoe Saldana, Simon Pegg, John Cho, Anton Yelchin... prostě to obsazení vám tak sedne, že vám na té posádce bude záležet a budete s napětím čekat jak to skončí.
Kamil Fila
Kamil Fila
4 111 bodů
10
Nevyhnutelných a čistých 5 hvězdiček. Tohle se musí líbit každému, kdo má rád logiku. Hotové nerdí orgie.
kubas369
4 086 bodů
10
Tak tomuhle já říkám Star Trek bez nějakých zbytečných keců hned do prostřed pořádné akce, která je prakticky bez přestávky přítomna celej film. Konečně měl někdo (J. J. Abrams) koule na to aby dovolil ST překonat vlastní stín. Bez nějakého nadbytečného filosofování nebo vědecké hatmatilky stoprocentní vesmírná jízda u které musí slintat uplně každý. A herecký ansámbl snad nešel vybrat líp tohle je pro mě nejlepší trekkies partička jaká, kdy obývala vesmír. Chtělo by to nějakej ten přídaveček.