Vzpomínky

75%
Vzpomínky

Akční thriller producenta Jerryho Bruckheimera a režiséra Tonyho Scotta se točí okolo tajemného pocitu deja-vu, který provází agenta vládní agentury ATF Douga Carlina (skvělý Denzel Washington). Carlin vyšetřuje rozsáhlý bombový útok, po výbuchu nálože na trajektu v New Orleans je přivolán k zajištění důkazů. Odhalí přitom, že záhadný úkaz, který většina lidí považuje pouze za hříčku vlastní mysli, je ve skutečnosti něčím mnohem mocnějším. V tom okamžiku začíná jeho závod s časem o životy stovek nevinných lidí.




Pete69
Pete69
29 372 bodů
7.5
Dnes již skoro klasika, na kterou je třeba se trošku soustředit a užívat si nevšední zápletku se sci-fi podtextem. Děj je zajímavý mírně komplikovaný a závěr také stojí za to. Celkem jednoduchá filmařina, ale když se vám podaří pro takovýto film "sehnat" Denzela Washingtona, úspěch je zaručen..
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Námět je vcelku zajímavý. Speciální úkolová jednotka je vybavena nejmodernější technologií, která kupodivu umožňuje nahlížet do minulosti a tak spatřit co čemu předcházelo a jak to bylo provedeno. Nahlédnout mohou čtyři dny zpět a nelze se v záznamu vracet. Jak to vlastně funguje vysvětleno není. Škoda, neboť, jak zjistí agent ATF Doug Carlin v podání Denzela Washingtona, má to jednu určitou a zásadní chybičku, která je nejen překvapením, ale i technickou záhadou. Každopádně automobilová honička za použití této technologie je tím nejlepším na celém snímku. Asi těžko si někdo umí představit pronásledování auta v minulosti a přitom v současné době. Einstein by se divil. Každopádně snímek o teroristickém činu na přepravní lodi má spád, napětí, popkornovou zábavnost a patřičnou akčnost. A aby se děj přeci jen krapet obměkčil, máme tu i lehčí romantickou linku. Co jiného čekat od Tonyho Scotta na režijní stoličce. A Denzel Washington už je jen třešničkou na dortu.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Po čtyřiceti minutách neskutečné nudy se film skvěle rozjel a zbytek filmu byl opravdu našlapanej. Dost možná nejlepší film Tonyho Scotta, který má nápad, energii a styl.

Dodatečné informace

Původní název:
Déjà Vu (více)
  • Velká Británie Vzpomínky
  • Velká Británie Déjà Vu
  • Velká Británie Deja Vu
  • Velká Británie Déjà vu
  • Velká Británie Deja vu, 4 imeres, 6 ores piso
  • Velká Británie Déjà vu - Corsa contro il tempo
  • Velká Británie Déjà Vu - Wettlauf gegen die Zeit
Premiéra v ČR:
21. 12. 2006
Země původu:
Velká Británie, USA
Rozpočet:
75 mil. USD
Tržby:
180,56 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Vzpomínky je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch