Vlajky našich otců

67%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
Dopisy byly o chlup lepší,ale i tento pohled na válku z druhé strany nebyl vůbec špatný. Přesto bych film řadil mezi ty slabší,které Clint natočil. Na válečný film je tady málo akce z fronty. Clint to spíše směřoval na vyprávění příběhu vojáku,kteří si válkou prošli. Jenže ani tyto příběhy nedokážou diváka dostatečně zaujmout a navíc se velmi zvláštně prolínají. Umíš i líp Clinte.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Moc dlouhé, moc jednotvárné, moc nezajímavé. Klobouk dolů před Clintem, že přes to vše to utáhne alespoň na ten průměr. Snad to bude lépe fungovat v porovnání s Dopisy...
cerfik
cerfik
7 890 bodů
8
Ne tak dobré jako Cintovi Dopisy z Iwo Jimy (2006), je to prostě o dost jiný film, ikdyž se jedná o pohled na bitvu o Iwo Jimu z druhé strany válečných stran. Zde jde spíše o pohled a zcela odlišné vnímání války, těmi co si jejím šílenstvím přímo prošli, co veleli, co činili politická rozhodnutí a prohlášení a běžnými američany, co s ní měli jen kontak skrze filmové týdeníky a novinové článka a fotografie. Je vidět, že se svět americké mocenské vrstvy, její přetvářky a manipulace s ostatními Clintovi značně zajídá a v podstatě podobné hry se hrají i dnes, ten vhled do praktik vládnoucí a bohaté třídy je zde skvěle prokreslený a hluboký.
Kamil Fila
Kamil Fila
4 110 bodů
8
Eastwoodovi je dost často vyčítána starosvětstkost. Jenomže on je starosvětský = poctivý jen ve zpsobu vyprávění. Samotné poselství filmu není nijak konzervativní = klasicky proamerické. A film, mimo jiné, přišel ve velmi vhodnou dobu, a je možné chápat jej jako velmi přínosnou uměleckou polemiku přesvědčeného Republikána s kroky vlády reprezentující tradiční hodnoty. Od liberála by takový film vyzněl mnohem hůře a méně přesvědčivě. (Složitější varianta je asi ta, že jde o výsledek dialogu mezi režisérem Eastwoodem a scenáristou Paulem Haggisem...)
Sáček
1 446 bodů
5.5
Hodnocení je z mé strany velmi kruté, neboť Clint odvedl dobrou práci. Co mi na celém filmu vadilo, bylo jeho poselství. Jedná se o typický americký armádní náborový snímek, jinak řečeno - každý správný Američan musí jít bránit demokracii, ztratit přinejlepším aspoň jednu ruku nebo nohu a pokud vztyčí vlajku, tak bude i národním hrdinou. Nechci nijak snižovat zásluhy amerických vojáků, ale pokud by tento film nevznikl a já ho neviděl, vůbec by mi to nevadilo.