Sin City - město hříchu

80%

Komentáře a recenze 50

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8.5
Takhle má vypadat komiks převedený na filmové plátna. Úchvatné vizuální orgie jen podtrhují zážitek,který Sin City nabízí. Všechny příběhy jsou velmi dobré a casting se také povedlo. Konkrétně Bruce a Mickey jsou pro svou roli přímo stvoření. Drsné a syrové,tak to mám rád.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
10
Naprosto úchvatný a fascinující komiksový snímek podtrhující celou svou podstatu jak scenáristické, tak i vizuální komiksové tvorby Franka Millera. Celý příběh je poskládán z několika povídkových příběhů, což je na jednu stránku zase docela škoda, neboť každý je po dějové stránce tak obsáhlý, že by si každý zasloužil svůj vlastní film. Kromě scénky před úvodníma titulkama. Tato krátká povídka vyšla i v Česku v komiksovém časopise Crew a není od věci už tento komiks s filmovým ztvárněním porovnat. Millerovi kresby skutečně tak dokonale ožily, že to až šokuje. Snímek jako celek je samozřejmě dokonalý noirový thriller, jaký do této chvíle neměl obdoby. Jedná se o nejpřesnější implementaci komiksu, jaký kdy byl proveden. Jak po výtvarné stránce tak i úhlem kamery. Dějově místy až brutální, i svým smyslem pro erotičnost, plně korespondující s ryze mužskou fantazií. Těžko říct jak divák neznalí originálního komiksu, ale komiksový fanoušek si rozhodně přijde na své.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Tenhle film měl rozhodně styl, to se mu upřít nedá. To je ale všechno. Zkrátka nic zabalené v krásném balícím papíru a vydávané za objev desetiletí.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Po cca 3. zhlédnutí už ty 4 hvězdičky, které jsem filmu kdysi vpálil, tak pevnou půdu pod nohama nemaj. Je to samozřejmě všechno krásně stylový a člověk má fakt dojem, že sleduje oživlé komixové obrázky, ale emoce a napětí z těhle povídek vymizely po nějakých 40 minutách s posledním Marvovým vydechnutím. 7/10
Fingon
16 886 bodů
10
An old man dies. A young girl lives. A fair trade. I love you, Nancy. *-* I'm staring at a goddess. She's telling me she wants me. I'm not going to waste one more minute wondering how I've gotten this lucky. She smells like angels ought to smell, the perfect woman... the Goddess. Goldie. She says her name is Goldie.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Sin City je výtvarně úchvatný film, jeho děj je pochopitelně fantaskní a herci záměrně přehrávají. Film má mimořádně hutný děj, je plný zajímavých zvratů, dobré hudby a dýchne na vás atmosféra staré dobré drsné školy. Tento film je vhodný pro každého příznivce drsných filmů noir.
lamps
lamps
15 150 bodů
8
Sin City je fenomén. Jako celek možná trochu nekonzistentně segmentované, takže jednotlivé epizody moc nepodporují nebo nedoplňují vývoj jiných, ale většinu segmentů z hlavy zkrátka nevyženu a podívám se vždycky a od srdce rád - Rodriguez naordinoval filmu ukrutně sexy stylizaci, naočkoval ho šťavnatým komiksovým násilím a napumpoval plejádou skvělých herců, kteří si své už tak zajímavé postavy naprosto podmaňují (nejlepší sestupně Rourke, Willis a Owen). Atmosféra funguje a Sin City je tak špinavé, bezútěšné a nepředvídatelné místo, že bych v něm vydržel klidně i o něco déle. Emoce stranou, tohle je čirý obrazový prožitek...
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Snímek se skládá ze čtyř příběhů a je založen na stejnojmenné sérii tří komixů Franka Millera (The Hard Goodbye, The Big Fat Kill a That Yellow Bastard). Příběhy se odehrávají v temném, bídném a zkorumpovaném městě Basin City (Říční město) přezdívaném Sin City (Město hříchu). Film se vyznačuje unikátním barevným zpracováním, ve kterém je většina filmu zobrazena černobíle, jen některé vybrané objekty barevně. Film byl promítán v roce 2005 na Filmovém festivalu v Cannes, kde byl nominován na Zlatou palmu a za své vizuální zpracování získal Technickou cenu (Technical Grand Prize). V roce 2006 byl nominován na filmovou cenu Český lev jako Nejlepší zahraniční film. * OBSAZENÍ: Mickey Rourke - Marv, Bruce Willis - detektiv John Hartigan, Elijah Wood - Kevin, Michael Madsen - Bob, Jessica Alba - Nancy Callahan, Alexis Bledel - Becky, Benicio Del Toro - Jackie Boy, Clive Owen - Dwight McCarthy, Brittany Murphyová - barmanka Shellie, Josh Hartnett - nájemný zabiják, Rosario Dawson - Gail.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8.5
Málo kdy mě film tak chytne svým zpracováním a ojedinělým stylem. Příběhy skvost, postavy jakbysmet (Hlavně Marv), hlášky trefné a město temné. Těch 95 si to zaslouží.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
10
Rozhodně nejlepší film natočen podle komixové předlohy. Naprostá audiovizuální orgasmus, kdy sledujete každou scénu s otevřenou pusou a hltáte každej pohyb, záběr. Skvělá hudba a to nejlepší herecké obsazení v podobě těch nejhezčích žen a těch nejdrsnějších týpků holywoodu. K tomu skvělá režie Roberta Rodrigueze, který natočil svůj nejlepší film ve svém životě se všemi pro něho typickými absurdními klišé, nechutnostmi, které k jeho filmům patří a stvořil ten nejlepší film podle komixu, nebo spíše stvořil pohyblivej komix.