Hadí oči

68%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
6.5
Vlastně se jedná o další parafrázi námětu o smrtonosné pasti, který se stejně, jako snímek „Náhlá smrt“ (1995) odehrává na stadioně v oblasti sportu. Tentokrát se jedná o box a ona smrtonosná past se tentokrát kapánek vymyká klasické šabloně. Tvář zachránci všeho a všech tentokrát propůjčil Nicolas Cage. Jedinou výjimkou na celém příběhu je, že se nejedná o lecjaké akční rošambo, ale jen o napínavou dramatizaci v oblasti thrilleru. Záminkou je atentát na politika, čímž vyprávění příběhu využívá pohledu tří postav. Tím si režisér Brian De Palma také docela dobře pohrává i s vnímáním diváka. Však to známe. Nikdy nic není tak, jak to zdánlivě vypadá. A právě to je hlavním motorem vývoje děje. Rukopis Briana De Palmy v budování atmosféry v rámci pátrání a zvratů je znát, ale těžko říct, více akce by možná neškodilo. Často se to v přílišných dialozích ubírá ke zmatku a tvůrci jakoby nevěděli, jakým směrem se vydat dál, i když je cíl předem daný. O výrazný snímek se tedy zrovna nejedná, ale po divácké stránce to má alespoň dobré tempo, takže zaujmout dokáže.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
De Palma je hračička. Podobně vymazlených záběrů jako je ona slavná úvodní čtvrthoďka je tady spousta a i díky nim jsou Hadí oči víc než jen průměrným thrillerem.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Nick Santoro je zkorumpovaný detektiv, který se neštítí ničeho. Právě se účastní boxerského zápasu, kde se objeví celá řada vojenských pohlavárů. Najednou zazní výstřel a ministr se kácí k zemi. Celá aréna se stává dějištěm souboje s vrahy ministra a jediný policajt, který tam je, je dosti nemorální chlap. Je to náhoda, nebo jde o velmi špinavou hru. Jako obvykle Brian De Palma upřednostňuje formu nad obsahem a tak se dočkáme skvělé filmařské exhibice ve stylu dlouhých nepřerušovaných záběrů, rozpůlených obrazů nebo zvláštních úhlů kamery. Tentokrát měl však v ansámblu herce, kteří ho nenechali padnout ani na nevděčném hereckém poli. Filmu exceluje svým výkonem Nicolas Cage a svůj obvyklý nadstandard uhrávají i Gary Sinise a Carla Gugino. Podtrženo, sečteno nebýt na překombinovaný závěr, který musel být přetočen kvůli testovacímu publiku vznikl by velice zajímavý film, ale i tak se jedná o nadprůměrný film minimálně po formální stránce.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5
Cage a jeho postavy a role. To už se stáva pravidlem. Klasický příběh s klasickou akcí v nezajímavým prostředí.
sporkaska
sporkaska
2 358 bodů
8.5
Cage vo svojej obvyklej póze – nadupaný na plné obrátky s výrazom šialenca, ktorý lúbi prachy a babenky.. A možno posobí ako hajzlík, ale je to chlap na pravom mieste! Samozrejme nesmie chýbať krik a bitka. Takto to mám rada… Naviac skvelá kamera a hudba, škoda len toho predvídateľného záveru.
Pavlína81
Pavlína81
1 576 bodů
9
No,no tak nebylo to uplně tak hrozný.
brbla666
brbla666
1 534 bodů
9.5
Čekal jsem víc.
hroufie
1 416 bodů
5.5
Ztráta času.