Zorro: Tajemná tvář

74%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Senzační podívaná pro celou rodinu. Zorro je taková srandovní hopsačka s výborným triem v hlavní roli. Catherine je zde sexy jako nikdy jindy a Antonio zde překvapivě dobře baví. Příběh není vyloženě špatný a jako modernější verze westernu skvěle pobaví. Akce je má spád a dokáže i pobavit.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Toto zpracování není špatné, ale celkově mi není příběh o Zorrovi blízký.. Toto hollywoodské a dnes asi nejznámější zpracování je na svou dobu obsazené velmi slušně, ale je to prostě hollywood a celá legenda o Zorrovi se ztrácí v hezkém pozlátku.. 60%
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
8
Nedoceněná akční pecka, esence devadesátek - takové blockbustery bych chtěl pořád.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Ano! Vzpomínám, jak jsem se nemohl dočkat premiéry a vyrazil do pasáže Praha, leč jsem měl lístky za sloup! Poněkud bizarní záležitost. Ale někomu se mě zželelo, takže jsem si mohl přesednout. V dabingu můj oblíbenec Vašut jako Banderas, který celkem dobře pochopil o co jde. Až na dementní finále příjemný film pro celou rodinu.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Zábava pro celou rodinu, výtečně obsazená i ozvučená, Campbellovsky tradičně svižná a atmosférická. Banderas je sympaťák každým coulem a částečně komediální poloha mu skvěle sedí, Hopkins je jistota všech jistot a navrch přenádherná Catherine Zeta-Jones, která by měla na svou krásu nosit zbrojní pas. Navíc scénář potěší využitím originálního prostředí, byť jsem s přibývajícími minutami a každým dalším úsměvným kaskadérským kouskem více a více očekával, kdy se na place objeví Old Shatterhand a vypráší Zorra svou neomylnou muškou.... No, naštěstí (nebo bohužel?) se tak nestalo ;)
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8.5
Zorro, aneb když se sejde správná parta, na které je vidět, že si užili úplně vše. Akce drží film v tempu, akční scény mají drive, samozřejmě nechybí drama a milostná část. Takový ten film, který si pustíte s partnerem/partnerkou. Pro muže tu je akce a souboje a pro ženy tu je milostný konflikt. Oba dva nebudete uhýbat pohledem od hlavních protagonistů. Příběh je, až se to určitě nemusí zdát, skvěle funkční a udrží vaší pozornost celou dobu, Banderas zahláškuje, aby odlehčil situaci a nebylo to vyloženě silné drama, ale ten normální film, který pochoduje na prahu žánrů, ale drží vše v dokonalé rovnováze a proto baví.
saboter
saboter
3 564 bodů
8
Parádné zpracování legendy kde Anthony Hopkins exceluje stejně jako Anthony Hopkins a Cathrine Zeta Jones no a příběh e vcelku slušní akční pasáře jsou také velmy dobré a celkem navás velmy dobře zapůsobý taky i homor se skvěle doplňuje a ostatní veci a tka jde o skvělý nadprůměr.
Renfield
Renfield
2 607 bodů
7.5
No co, krásná pohádka! To, že je v příběhu občas (ale jo, často) nějaké to klišé a samozřejmě je od úvodu jasné, jak to celé dopadne, se přece dá odpustit. Ono když se přihlédne k tomu, pro jaké publikum a za jakým účelem byl Zorro natáčen, není to až tak složité. A navíc, co bych dal dnes za takhle povedenou "popcornovku"! I z tohoto důvodu jsem byl příjemně překvapen kvalitou šermířských soubojů, na mnohé z nich je opravdu radost pohledět. A když je nálada na nějaký odlehčenější vtipnější, souboj Antonio Banderas/Catherine Zeta-Jones nelze nedoporučit, výborná scéna. Navíc tihle dva kvalitně herecky (i svým charismatem) doplňují výborného Anthony Hopkinse. Povedené akční scény, ve kterých se vyznamenali i kaskadéři, jsou potom právě vtipem dobře proloženy, například takový "oddech" ve zpovědnici. A taktéž výborně doplněny hudbou Jamese Hornera, nezapomenutelnou hudbou!
alexik789
2 512 bodů
6
Zorro ve své skvělé podobě. V době, kdy natočil Zorro tajemná tvář se mi hodně líbil a myslela jsem si, že už to bude jen lepší. Mýlila jsem se, Kůže, kterou nosím, nejhorší film. Zorro je klasika a pořád se na něj ráda koukám. A kdo ne?
Vurhor
Vurhor
2 021 bodů
9.5
Čirou náhodou jsem doma našel škrabošku a vzpomněl si na jednoho z největších hrdinů mého dětství. Stylového Zorra, za kterého jsem se na základce vydával snad každý maškarní. Zorro tak nějak určil, že mým nejoblíbenějším typem hrdinů budou třicátníci v černém, kteří se v boji spoléhají spíše na svou obratnost než sílu, sem tam prohodí nějakou hlášku, plus během všeho toho vypadají nesmírně dobře a cool. Svižná akce, sympatičtí herci a jednoduchý, ale skvěle podaný příběh, dělá z této španělské obdoby Batmana jeden z nejlepších devadesátkových dobrodružných snímků všech dob. Ano, je to trochu hovadina, ale jedná se o film, který tak trochu formoval mou osobnost, tudíž má v mém srdci opravdu krásné místečko .Co na tom, že film je extrémně klišoidní, má směšné dialogy a minima napětí. Zorro byl, je a bude mým velkým hrdinou a vzorem. Plus scéna jak Banderas a Jonesová tančí flamenco je jedna z nejlepších tanečních scén ever!