Tmavě červená

73%
Tmavě červená
Během parapsychologické konference vycítí věhlasná telepatka Helga Hullmannová přítomnost někoho, kdo se chystá spáchat vraždu. Ještě téhož večera je žena zavražděna neznámým zabijákem. Marcus Daly (David Hemmings) je anglický klavírista žijící v Říme, který se stane svědkem brutální vraždy. Poté, co se díky příliš horlivé reportérce Gianně Brezziové (Daria Nicolodi) ocitne na titulních stránkách novin, se Daly pustí do vyšetřování na vlastní pěst. Když jsou však na místě další vraždy zanechány usvědčující důkazy, Daly si uvědomí, že mu jde vrah po krku. Následuje závod s časem, jehož cílem je rozluštit záhadu – která se zdá být spojena s dětskou ukolébavkou a s chátrajícím sídlem na předměstí. (Cinemax)



lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Scény se zamaskovaným vrahem jsou špičkové a pointa i neokoukaný koncept rozhodně zvedají palec nahoru, ale nemohlo to vážně být o 15 minut kratší? Argento často úplně kašle na rytmus a některé scény až neúměrně protahuje, což je v případě takhle autorsky silného a výrazného díla velká škoda. Na silný dojem to stačí, ale znovu bych si to celé jen tak nepustil.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
uz len vdaka hudbe od GOBLINu sa to oplati vidiet (co sa da povedat o vsetkych rannych filmov od Argenta), i ked take skratenie o 20 minut by tomu prospelo...

Dodatečné informace

Původní název:
Deep Red (více)
  • USA Tmavě červená
  • USA Deep Red
  • USA Profondo rosso
Premiéra v ČR:
4. 7. 2023
Distributor:
HBO Max
Země původu:
USA
Tržby:
2,9 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Tmavě červená je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch