Z pekla štěstí

49%
Z pekla štěstí
Plakát traileru

Honza pracuje u sedláka, který má hodnou a pracovitou nevlastní dceru Markýtku a vlastní panovačnou a línou dceru Doru. Ta se o Honzu uchází, ale on dává přednost Markýtce, a tak, aby se pomstila, podplatí verbíře, aby Honzu vzali na vojnu a Markýtku vyžene z domu. Zatímco Honza uteče verbířům a spřátelí se s čerty, kteří mu darují kouzelný plášť neviditelnosti, plátýnko prostírající všemožné dobroty a brašnu, která ukrývá oddíl husarů, Markýtka odejde do města, ke kmotřičce sloužící v zámecké kuchyni.
Stane se svědkem toho, jak zlý král Brambas, ucházející se o ruku princezny Eufrozíny, v hrůze prchne před drakem Bucifalem, který žije v podzemí zámku. Protože ují masa, což je v království zakázáno, je Markýtka odsouzena k smrti na popravišti. V poslední chvíli ji zachrání Honza se svými novými přáteli Kujbabou, Valihrachem a Hnipírkem a stejně snadno si pomocí kouzelných předmětů i vlastní odvaze a chytrosti poradí s vojáky i drakem Bucifalem, které na ně pošle král Lamprecht s princeznou Eufrozínou.
Když vidí, že neuspěli, předstírají, že je Honza zachránil, odlákají ho od přátel na hrad, kde mu seberou kouzelné předměty a uvrhnou ho do hladomorny. A jako by to nestačilo, zmocní se král Brambas Markýtky, aby ji mohl vyměnit s Honzou za kouzelné předměty. Naštěstí mají pohádky šťastné konce a vyprávění o Honzovy a Markýtce není výjimkou.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
3
Pro děti je to fajn pohádka ve které je jasně vytyčeno dobro a zlo. Nechybí ani množství zajímavých a zábavných postav jako čert v podání Václava Vydru. Naopak obsazení Daniela Hulků příliš nechápu,protože jeho herecký přínos do toho filmu se rovná nule.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Slušná pohádka. Dnes , když hodnotím už mám v ústech pachuť seriálu a hlavně druhého dílu. Když se ale zamyslím a zavzpomínám na první dojem z roku 1999, musím uznat, že se mi na první podívání pohádka celkem líbila - 65%. Nechápu obsazení Dana Hůlky, který by měl snad raději jen zpívat.
lamps
lamps
15 156 bodů
4
Začátek konce kvalitních českých pohádek. Těžce koukatelná slátanina, kterou drží nad vodou jen pohledná Michaela Kuklová a pár lépe provedených scének. Jinak velká bída...

Dodatečné informace

Původní název:
Z pekla štěstí (více)
  • Česká republika Z pekla štěstí
Premiéra v ČR:
4. 3. 1999
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Z pekla štěstí


Podobné