Všichni moji blízcí

73%
Všichni moji blízcí
Příběh působivého snímku začíná v říjnu 1938, bezprostředně po podepsání mnichovské dohody. Na pozadí historických událostí sleduje osud rodiny okresního doktora Jakuba Silbersteina, veselého optimistického člověka, který nikdy neztrácel humor a naději v lepší zítřek, protože věřil, že slušnost a poctivost vždy zvítězí. Po mnichovské zradě však přichází doba, kdy tyto hodnoty přestávají platit. Členové židovské rodiny Silbersteinových stojí před rozhodnutím, zda mají před německým fašismem uprchnout, nebo zůstat v zemi, s níž jsou životně spjati. Teprve bratrův tragický osud přinutí váhajícího otce, aby se v posledním okamžiku rozhodl využít mise sira Nicholase Wintona k zařazení syna Davida do posledního transportu odjíždějícího 31. srpna 1939 z okupované Prahy do Anglie... (Česká televize)



Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
9
Výborný, mimořádný film Mateje Mináče, režiséra a spoluautora scénáře (výrazný rukopis Jiřího Hubače filmu výrazně prospěl). Galerii špičkových herců v čele s Jiřím Bartoškou, skutečnou manželskou dvojicí Abrhám-Šafránková a Ondřejem Vetchým skvěle doplňuje Braňo Holiček v jedné ze svých prvních filmových rolí. Jako vypravěč příběhu židovské rodiny Silbersteinů nastiňuje osudy českých Židů, jejichž děti se s úspěchem pokusil zachránit anglický makléř Nicholas Winton. Film je mu symbolicky věnován - tehdy devadesátiletý Sir Winton se dokonce osobně zúčastnil slavnostní premiéry filmu.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Moc pěkný snímek o pravdivé události kolem Židů před a na počátku 2. světové války. Sešli se zde skvělí herci a na výsledku je to znát. Moc pěkné a důstojné zpracování, krásné dobové prostředí i kostýmy. Film má spád, netrvá příliš dlouho a nedá divákovi příležitost se nudit. Skvělá práce.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Pro mě jeden z nejlepších českých filmů 90. let. Zdá se mi ale, že je neprávem opomíjený. Respektive není u něj ani poloviční humbuk jako u jiných českých "klenotů".

Dodatečné informace

Původní název:
Všichni moji blízcí (více)
  • Česká republika Všichni moji blízcí
  • Česká republika All My Loved Ones
  • Česká republika Všetci moji blízki
  • Česká republika Wszyscy moi bliscy
Premiéra v ČR:
21. 10. 1999
Země původu:
Česká republika, Polsko, Slovenská republika, Německo

Podobné


Powered byJustWatch