Všichni moji blízcí

73%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
9
Výborný, mimořádný film Mateje Mináče, režiséra a spoluautora scénáře (výrazný rukopis Jiřího Hubače filmu výrazně prospěl). Galerii špičkových herců v čele s Jiřím Bartoškou, skutečnou manželskou dvojicí Abrhám-Šafránková a Ondřejem Vetchým skvěle doplňuje Braňo Holiček v jedné ze svých prvních filmových rolí. Jako vypravěč příběhu židovské rodiny Silbersteinů nastiňuje osudy českých Židů, jejichž děti se s úspěchem pokusil zachránit anglický makléř Nicholas Winton. Film je mu symbolicky věnován - tehdy devadesátiletý Sir Winton se dokonce osobně zúčastnil slavnostní premiéry filmu.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7.5
Moc pěkný snímek o pravdivé události kolem Židů před a na počátku 2. světové války. Sešli se zde skvělí herci a na výsledku je to znát. Moc pěkné a důstojné zpracování, krásné dobové prostředí i kostýmy. Film má spád, netrvá příliš dlouho a nedá divákovi příležitost se nudit. Skvělá práce.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Pro mě jeden z nejlepších českých filmů 90. let. Zdá se mi ale, že je neprávem opomíjený. Respektive není u něj ani poloviční humbuk jako u jiných českých "klenotů".
avenis
avenis
8 067 bodů
7
Proti filmu nemohu říct ani ň. Herci, scenérie, kamera, kostýmy, děj... prostě všechno perfektní. Přesto mi chybí hlubší zaujetí (moje). Je to takové až příliš vyvážené, rozložené, vybalancované... a přitom to klouže po povrchu. Pořád jsem tady a oni tam. Když mě film vtáhne, zapomenu, kde jsem... Nejsilnější a nejdojemnější je úplný závěr s dokumentárními záběry setkání Sira Wintona se zachráněnými "dětmi". (18.5.2022)
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
10
Neuvěřitelně "silný" film. A tolik vynikajících herců! Každý podal opravdu skvělý výkon. Žádného bych nemohla vyzvednout nad ostatní. I když oceněn byl ze všech bratrů a rolí Jiří Bartoška. Film získal Českého lva. Já bych mu dala i Oskara. Není to téma, které by ve světě nepochopili. Jméno Nicholase Wintona znají všude. Četla jsem na ten film i negativní kritiky, které vůbec nechápu! A proč že je ten film tak mimořádně dobrý? Já myslím, že je to naprosto jasné! Autorem scénáře je Jiří Hubač. To mluví za všechno.
siginho
siginho
649 bodů
9
Skvělé drama! Komu neukápne slza , není člověk! Díky pane Winstone!!!