Blaník

87%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Námět mi přišel strašně nevyužitý. Jednotlivé vtipy ale fungují skvěle. Hra sama byla opět o něco delší, než bylo nutné. Jedna z těch slabších Cimrmanovek.
M3lios
M3lios
9 140 bodů
8
"Ve jménu Jana Žižky, Češi sou lišky, lišky"! Pre mňa osobne jedna z tých slabších Cimrmanoviek, čo do počtu gagov, príbehu a úvodnej eseje. Ako Slovák to moc neocením, pretože nepoznám najlepšie českú, stredovekú, "bohémsku" kultúru. Dá sa, ale povedať, že je to jedna z mála Cimrmanových hier, ktorá by v skutočnosti mohla byť napísaná za života pána J. tak ako je. A to si myslím, že bol hlavný cieľ. Príbeh som si užil, bolo to stále dostatočne intelektuálne zabávné a vidieť pána Kašpara v nejakej ďalšej úlohe ma opäť zahrialo pri srdci. Dobré hlášky naďalej pretrvávajú. Vo výsledku som spokojný. No na Záskok a Dobytí severního pólu sa to ani neťahá. 78% a Známka: B + ... "Já musím jít skontrolovat stráže!", "Tam na Slovensku se mají, prej sou v nějaký pivnici!", " Ještě volal: v čil sme v řiti! v čil sme v řiti!, jak se má velitel rozhodnout, když se mu tají kde sme!", "Nějááák se ti to nerýmuje!" "Die Fensterpolitik..."
65David21
65David21
1 704 bodů
10
Blaník mám osobně hrozně rád a námět mi přijde originální a velice zajímavý.
Co musím vyzdvihnout jakožto hlášku je: BÍLÁ HORA!
Teoreticky slabší hra, ale já ji mám hrozně rád, (omlouvám se, že píšu v podstatě podruhé úplně identickou větu) takže 10/10 :)