Adéla ještě nevečeřela

83%

Komentáře a recenze 31

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7
Taková ta naše česká klasika,která mne ale neoslnila jako většinu zdejších uživatelů. Bylo to sice vtipné a Dočolomanský zazářil,ale proč to zbytečně nadhodnocovat? Myslím,že spousta jiných českých filmů je lepší a takového hodnocení by jen těžko dosáhli. 70% je podle mne dostačující
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Tetno film můžu vidět klidně každý rok, takže se dá říct že můj oblíbený film. Kvalitou ale tak 70%. Klasika je Rudolf Hrušinský, jako typický český detektiv :) Carter také správný paťala a gyroj v jedné osobě. Komunisti si uměli prosadit své i do absurdní komedie. Kdyby to byl vyšetřovatel ze SSSR, tak by měl film tři minuty a vyřešeno :)
Fingon
16 886 bodů
10
"Adélka ještě nepapala..."
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Těžko říct kolikrát jsem to viděl. Běželo to vlastně vždy, když televize neměla práva na nějaký sportovní přenos a to bylo vlastně skoro vždy:-) Na druhou stranu Nick Carter je príma společník, stejně jako Rudolf Hrušínský a vymazlený padouch Miloše Kopeckého. Samozřejmě potěší i Naďa konvalinková a mistr Pešek. Dobře promakaná jednohubka, která se stala klasikou českého filmu. A palec nahoru za kostýmy Theodora Pištěka!
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Jde o skvělý český film s hvězdným obsazením. Komedie jako vyšitá. Určitě nenudí a perfektně zabaví.
headhunter
headhunter
10 287 bodů
10
Božské, co více dodat!!!
M3lios
M3lios
9 140 bodů
8
Perfektná paródia na parodickú knižnú sériu ,ktorá zas paroduje Sherlocka Holmesa. Už ste sa stratili? Nebojte ,to pri pozeraní tohto filmu eštelen zažijete. Ak ste nikdy nevideli tento film potom sa pýtam ,prečo vlastne toto čítate? Hop na to! Kým neuvidíte nechápete českému humoru. " Vy neboxujete? Ne, my se fackujeme. " Môj život by bol neúplný keby som nevidel Cartera jak sa ožere v každom Pražskom bare ,ktorá je podľa neho v Srbsku. Čerešničou na torte je už len odfaklenie Fantomasa vlastným pohľadom v jeho kancelárii. 80% No, to je zase den...
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
9
Ukázka tvůrčí geniality na všech možných frontách a o to víc těší, že vznikla v naší české kotlině. Scénáristicky impozantní parodický vzkaz každému, kdo nevěří, že to tady jde jinak a přeci skvěle. A ten vzkaz je sice možná už stářím zaprášenější, ale navzdory tomu i dnes stále čitelný. Nadčasový skvost české filmařiny, který možná poleví v druhém aktu (a ano, tento film má akty), ale v tom prvním a třetím předvádí čistou genialitu, že ten mírný sešup mile rád odpustím.
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
9
Divím se, že komouši vůbec dovolili tomuto filmu vzniknout. Perfektní komedie. Od tohoto filmu jsem začal mít rád Michala Dočolomanského. Naďa Konvalinková ve své vrcholné formě. Rudolf Hrušínský a Ladislav Pešek paráda. Miloš Kopecký odpudivý záporák. Olinka Schoberová znovu v českém filmu - pěkný návrat. Spojení Lipský´+ Brdečka znovu skvěle funguje. Zkrátka moc pěkné.
avenis
avenis
8 056 bodů
8
Oldřich Lipský se v tomto epochálním období secese dobře zabydlel. Je to znát z každé rekvizity, z každého kousku kostýmu, že Belle Époque je jeho doména. A taky parodie. Tentokrát na detektivy a tak trochu i na Švejka. Michal Dočolomanský je skvělý Nick Carter, Rudolf Hrušínský vynikající asistent. Ženy září, muži zlobí. Miloš Kopecký jako padouch baron Ruppert von Kratzmar, jako by ani nebyl člověk. Dokonalé.
Dodnes používáme dotaz na cokoliv, chceme-li vědět, zda to někdo dělal sám: "Květuš sama vinula?"