Fish Tank

70%

Komentáře a recenze 15

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Velmi realistické pubescentní sociální drama zobrazující tíživý život v paneláku dospívající dívky žijící s matkou samoživitelkou vedoucí divoký život a s mladší sestrou. Na první pohled obyčejná holka, ale v jádru duše převládá dravost, což nezůstává bez konfliktů. Je bez přátel, má svůj názor na svět, má sen tancovat. Takových osudů můžeme vidět kolem sebe spousty. Snímek si nijak nehraje na umělost a vykonstruované zpodobnění. Vše se z něčeho přirozeně vyvine a odvíjí dle sounáležitostí nástrah života. Svou působností upozorňuje na vážnost problému, které by nemělo zůstat bez povšimnutí. Mnohé vede k zamyšlení a to zřejmě bylo i úmyslem. Živá kamera diváka doslova vtahuje do dění, což vyvolává dojem pozorování třetí osoby. Velmi působivé dílo.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
10
Většinou dávám plný počet filmům, které uvidím opakovaně - Fish Tank mi ale stačí vidět jednou. Když si ale vzpomenu na rovněž britský film Škola života ze stejného roku, který měl stejnou pointu zabalenou v retro kabátu, musím FT ocenit tím spíš. Skutečně silné sociální drama.
farb
farb
2 064 bodů
5.5
Fassbender je skvělej, ale jinak ...
Teresie
Teresie
1 187 bodů
10
Tohle mě dostalo. Úžasné.
  • asi nejlepší herecký výkon Michaela Fassbendera
gomacabeza
gomacabeza
451 bodů
1
Kdybych měl vystihnout film jedním slovem, měl bych často problém a nevystačil bych si kolikrát ani se dvěma, v tomto případě ho nemám, je to jednoduché, to slovo je „nezáživný.“ Celý FT mě od začátku do konce nedokázal získat, nadchnout ani zaujmout, v podstatě se dá říct, že jsem se celých 123 minut nehorázně nudil a nepřál jsem si nic jiného, než aby „to“ skončilo. V prvním případě musím zmínit absenci čehokoliv, co by byť jen vzdáleně připomínalo děj. Jeho naprostý nedostatek pro mě znamenal ten největší kámen úrazu. Nejsem však člověk, který by nesmyslně bazíroval na akcí nadupané jízdě, stejně tak (možná daleko častěji) se dokážu nadchnout pro lyrický způsob vyprávění. V takovém případě ovšem musím být lapen atmosférou, obrazem, nápady. Nic z toho jsem zde nenašel. Fakt jsem se snažil.