Předčítač

75%

Komentáře a recenze 15

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Prvotřídní Romantika ve stínu válečných zločinů v poválečné době .. první polovina je opravdu skvělá, napínavá a slze snímku tryska tajemno, erotika a vzrušení. Druhá polovina je potom melodramatická a smutná. Jako celek je film opravdu dobrý a i přes svou přeslazenost je příběh uvěřitelný.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 282 bodů
8
Takhle nějak si představuju oscarového kandidáta. Dojemné, skvěle zahrané drama se skvělou Kate Winslet. I když maličko strojené. Dlouho jsem rozvažoval mezi třemi a čtyřmi hvězdami - a stále nevím... Na každý pád 70 %
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Vynikající. Jeden z nejsilnějších zážitků letošního roku. Kate je skoro Oscarová a toho plešouna bych jí i přál. 9/10
Fingon
16 886 bodů
8
70% Film se mi vcelku líbil do momentu, kdy hlavní postava odmítla udělat to, co dle mého udělat měla musela. Od té doby jsem nebyl schopen brát příběh vážně. Jo a čmárat do knihy je ZVĚRSTVO!
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Abych řekl pravdu, tak vůbec nechápu, proč se mi Předčítač tak moc líbil. Proti ženskému půvabu Kate Winslet jsem totiž absolutně imunní, David Kross mi připadá od pohledu jako strašně prkenný herec a příběh je vlastně jen další přeslazenou a myšlenkově rádoby bohatou rozprávkou o tragické lásce. JENŽE je to rozprávění tak poutavé, atmosférické, emocemi napěchované a v případě Winslet a Fiennese výtečně zahrané, že nějaká Rosamunde Pilcher by měla seknout s romantickými romány a dát se raději na science-fiction. Abych ale Krossovi nekřivdil, chemie mezi ním a Kate je dokonalá a jejich společné scény jsou určitě vrcholem celého filmu. Jako vyhlášený tvrďák jsem sice žádné kapesníčky nepotřeboval, ale síla příběhu na mě přesto dopadla s takovou plíživou úderností, že na to jen tak nezapomenu..
Schneefee
Schneefee
4 294 bodů
4
Z mého pohledu tento film působí utahaně, nudně a místy i zmateně, některé scény jsou zbytečně zdlouhavé, některé jsou pro mě navíc. Kate Winslet sice předvedla nadprůměrný výkon, ale celkový dojem z filmu je bohužel průměrný...ani slza neukápla (asi jsem přehnaný puntičkář, ale celkem mi vadilo že se ve filmu objevují dopisy a knihy psané anglicky, což mi přijde jako neodpustitelný úlet vzhledem k tomu kde se film odehrává).
Kamil Fila
Kamil Fila
4 111 bodů
4
Nesmyslně vystavěné vyprávění o něčem, co je dost chucpe vyprávět. Všichni samozřejmě musí vědět, co je Hanna zač a proč se jí předčítá, což dojde každému z traileru, nebo z prvních scén - takže, kde má být nějaké napětí, z čeho by vzniklo? První hodina = smrtící nuda a čekání na zjevné zvraty. _________ No a potom máme začít litovat starou bábu jen proto, že ji hraje špatně namaskovaná Kate Winslettová, nebo proto, že ji kdysi omylem miloval hlavní hrdina? Ani jedna z hlavních postav není nijak hlouběji propracovaná, obě jsou to jen vykalkulované ploché figury, které slouží v jakési hodně perverzní úvaze, která popírá sama sebe. Když vám film ústy jedné z postav řekne, že z určitého tématu nevytěžíte katarzi, a přitom se poslední stráášně roztahaná půlhodina snaží dojít jistého rozhřešení, vzniká protimluv jak vyšitý. Dokonale typické pseudoumění, učebnicový midcult.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
8
Rozporuplné. Myslím, že všechna nenávist k Předčítači a chyby, jež mu jsou vytýkány, jsou zakořeněny už v samotném námětu filmu, který zavání prvoplánovým citovým vydíráním a krystalickým kýčem. Řemeslně a herecky totiž nelze co vytknout. Jen by si měl Daldry ujasnit, kam jeho film celou dobu směřuje, ke konci už vyloženě tápe ve tmě, byť pořád překypuje (instantními) emocemi. Typický oscarový kandidát, na něhož se zapomene ihned po ceremoniálu. P.S. Zdá se mi to nebo Kate Winslet jen souložila a brečela? Recept na získání Oscara je opravdu nevyzpytatelný.
rockystar
rockystar
2 860 bodů
8
Silný příběh. Moc se mi film líbil.Vše se dalo dobře strávit jak herci, téma a produkce. Všechno bylo tak nějak OK.
karlik4801
1 942 bodů
7
První polovina je dost odlišná od té druhé, když se s tímhle setkám, hodně mi to vadí. Tady mi to nevadilo, protože nový příběh volně navazuje na ten předchozí, spíše romantický. Druhá polovina je ve valné většině drama. Hlavní postava se vyrovnává, proč ho vlastně jeho přítelkyně opustila, co se to s ní stalo. Když jí po dlouhé době znovu uvidí, rozvinou se v něm myšlenky a vše se vrátí zpět. Krásně zachyceno a ztvárněno. Režisér si dokázala poradit s dobou a prostředím, zvolil ho nejlépe jak mohl, aby film vypadal věrohodně.