Notorious

73%
Notorious
Notorious

Životopisný příběh nadaného černošského chlapce, ze kterého postupně vyrostla jedna z největších rapových legend. Biggie Smalls se v 90. letech zasloužil o rozmach rapu na východním pobřeží USA. Ve svých 24 letech se však stal obětí „rapové války“, když byl zastřelen při návratu z ceremonie v Los Angeles.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Upřímně jsem byl vždy mnohem větší fanda Tupaca než Notoriouse. Nikdy jsem se o něm moc nezajímal a jeho styl rapu mi nebyl moc blízky. O kauze mezi East Coast x Weast Coast jsem toho už slyšel mnoho,ale vše hlavně z pohledu 2Paca a tento snímek mi na to nabídl další úhel pohledu. Teď v tom mám ještě větší bordel a těžko se přiklonit na nějakou stranu. To co se tam tenkrát odehrálo ví jen pár vyvolených,ale podstatné je,že jsme kvůli těmto malichernostem přišli o dva velikány svého žánru. K samotnému filmu bych napsal to,že po řemeslné stránce je jen málo co vytknout a Notorious dostal snímek,který si zaslouží. To se o 2Pacovi říct nedá. Všemu dopomáhal i vynikající casting. Snímek nezapomněl na žádnou podstatnou událost a vše je odvyprávěno srozumitelně a přehledně. Takto by měly vypadat životopisné snímky.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
8
Podtitul filmu v angličtině (No Dream Is Too Big) vyjadřuje splněné i zmařené naděje mladého černocha, který se v okamžiku, kdy má pro co a pro koho žít, vzepře své predestinaci gangstera a zasvětí svůj život protestu proti netoleranci a beznaději. Dětského Christophera Wallacea hraje jeho skutečný syn Christopher Jordan Wallace.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
8
Skvělý životopisný film o legendě jménem Notorious B.I.G. z dob, kdy ještě Hip Hop za něco stál. Podle mě hodně dobře zmapovaný krátký život jednoho z nejtalentovanějších ikon Hip Hopového světa. Tupac Shakur měl bohužel podobný osud, a proto rapová scéna přišla o dva velké talenty, které nebudou nikdy zapomenuty. R.I.P.

Dodatečné informace

Původní název:
Notorious (více)
  • USA Notorious
  • USA Notorious B.I.G.
  • USA Untitled Notorious B.I.G. Project
Země původu:
USA
Tržby:
43,05 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch