Sirotek

76%

Komentáře a recenze 22

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Velmi dobrý Thriller,který vsadil na hutné tempo a slušivou atmosféru. Jenže s přibývajícími minuty bylo jasné kam film spěje a i proto mne finále moc neoslnilo. Přesto všechno jsem však velmi spokojený,protože takových kvalitních snímků se točí málo. Hororem bych snímek moc nenazýval.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
6
A máme tu další příběh o adoptivním dítěti, kterého snad posedl sám ďábel. Tentokrát se jedná o devítiletou dívku, kolem které se dějí věci vskutku nevídané. Alespoň v tomto příběhu. Nic naplat, takovýchto snímků je již tolik, že tento absolutně nemá čím překvapit. Budování atmosféry je příznačné, avšak pomalé, což vede k nudné táhnoucí dějové lince. Příběh sází na děsivost mající v sobě určité tajemství, ale chytne už snad jen diváka vidícího něco takového zcela poprvé. Nasazená laťka temné stránky tempo značně zpomaluje, čímž se ztrácí živost děje. Ale je třeba uznat, že Isabelle Fuhrman zahrála svoji postavu naprosto úchvatně.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
To mohlo Farmigovou taky napadnout hned, že dokud nezavolá Rodenovi, tak to prostě nevyřeší... Jinak je to takové spatlané. Ne moc děsivé, ale spíš zajímavé. Pointa bizarní, stejně jako chování postav. Celkem slušné tři hvězdy.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Nic co bych už neviděl. Jestli chtěl film těžit z "překvapivé" pointy, tak ji měl podat možná trošku jinak. Protože ty 2 hodiny předtím se mi strašlivě táhly. A bylo doslova utrpení sledovat to nelogické chování postav a hraní náhod do karet naší malé hrdince. A ta vychvalovaná atmosféra tady - ta mě taky nějak minula..5.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Solidně vystavěný atmosférický horror, který v mnohém připomíná Dobrého synka, ale nabízí výrazně přesvědčivější story i filmové zpracování. V hlavních rolích zaujmou Vera Farmiga, Peter Sarsgaard a hlavně Isabelle Fuhrman, která se zřejmě ze škatulky této bizarní figury jen tak nedostane.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Osobité, atmosférické, překvapivé. Orphan jede první dvě třetiny v zajetých kolejích, aby se v závěru proměnil v nekompromisní knockout všem, kteří si o jeho obsahovém potenciálu dovolili pochybovat. Trochu prostoduchá a naivní, ale výtečně zahraná, psychologicky vytříbená a úderně vypointovaná strašidelná báchorka o jednom pouze na oko roztomilém holčičím čumáčku, která má díky suverénní režii co nabídnout i po opakovaných projekcích...
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
Perfektní
  • pointa
  • děj
  • rozjezd
hrumsrt
hrumsrt
9 318 bodů
8
V domnění, že jde jen o tuctovou netflixovinku jsem zažil jeden z nejlepších zážitků od doby, co mám onu streamovací platformu. Ale hned mě zarazily dvě věci - rok 2009 (což je podobné filmy z produkce Netflixu brzo) a hvězdné obsazení (jako proč by se dvojice Vera Farmiga a Peter Sarsgaard vůbec obtěžovali točit podobné filmy). Perfektní mírný horor, respektive dokonalé drama s nádechem absurdity. V domnění, že jde o malou holčičku jsem se několikrát pousmál, jaká blbůstka to vlastně je. Ovšem, jak zavolal Karel Roden (ano, zase v americké produkci!), tak to ve mě celý tak seplo. Rázem všechno, co jste doposud viděli má poněkud jiný nádech a hlavně opravdové opodstatnění. Brilantní námět a poctivá gradace, navíc úžasný výkon Very Farmigy, co by matky! Pěkně zrežírované, že divák má tendenci jí podstatnou část filmu fandit. Jediná škoda toho závěru, který byl schválně prodloužen, tedy znásoben. Ta část v domě by byla naprosto vyhovující, leč už byla jen nadstavba navíc ukončená vykrádačkou nejlepší hlášky z Kruhu 2. 80%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Vskutku zajímavý horor, který sazí na temnou atmosféru a ne jen na laciné lekačky. Depresivní podívaná, která je díky skvělým hercům a režii na dosti dobré kvalitě. PS: Farmiga je úžasná a potěší i pidi role Karla Rodena.
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
4
Nápad se kterým rozhodně jde pracovat a přestože je film vcelku napínavý a funguje spíš jako drama než horor, tak chvílema působí trochu uměle a menším kýčům se taky nevyhnul. Co nadělám, sečteno podtrženo - je to pouze nadprůměr a já bych opět měl lepší vizi.