Admirál

62%
Admirál
Plakát traileru

Alexandr Vasiljevič Kolchak je pravý hrdina svého národa, milovaný manžel a otec, který má jenom jednu slabost - okolím tiše tolerovanou zálibu v krásných ženách. Když potká ženu svého nejlepšího přítele Annu Timirevu, revoluce v krajině se setká s revolucí v jeho srdci. Na pozadí I. světové války se Alexandr a Anna snaží překonat nepřízeň osudu, ale zpřetrhat jeho okovy nebude snadné. Snímek nejenom že otevírá ne příliš oslavovanou kapitolu ruských dějin - boj proti bolševikům, ale váže se také k událostem provázejícím vznik Československa. Když totiž Kolchak prchal před rudou armádou na Sibiř, jeho vlak se zlatým carským pokladem střežili českoslovenští legionáři. Ti údajně podvedli autoritářského admirála a zlato v hodnotě půl miliardy skončilo v tehdejší Legiobance. Admirál patří mezi nejdražší a největší ruské filmové projekty všech dob, v komparzu si totiž zahráli desetitisíce příslušníků armády a díky nim vznikly neopakovatelné velkolepé bitevní scény. Rekordy láme i v kinech, když si diváci jenom v Rusku koupili vstupenky za téměř 35 milionů dolarů. Stejný produkční tým jako při dalších východních blockbustrech Noční hlídka a Denní hlídka tak dokázal z návratu ke skutečné historické události vyrobit událost ne náhodou srovnávanou s legendárním Titanicem. Ústřední píseň filmu se jmenuje Anna a vznikla zhudebněním stejnojmenné básně, kterou na admirálovu památku napsala skutečná Anna Timireva.




Pas
Pas
6 225 bodů
7
Bílý generál Solidní řemeslná práce. Bitev sice není mnoho, ale ty námořní stojí rozhodně za to (minové pole, pomoc na pobřeží). Dále je ve filmu dobře vykreslená revoluce na konci první světové války, kdy se pobilo mnoho Rusů navzájem, aniž by drtivá většina z nich vůbec měla ponětí v čem ona revoluce spočívá. Zajímavostí pro nás je také role československých legií,jenž nechaly Kolčaka napospas rudým... Určitě se z mého pohledu jedná o lepší Ruský film vůbec. Velkolepostí se nešetřilo .
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 398 bodů
4
Jediná zábavná skutečnost na celém filmu byla, že jsem to viděl během letu s Aeroflotem z Moskvy.
Vlastní názor
Vlastní názor
178 bodů
4.5
Celkově je to klasický, vlastenecký film, u kterého musíme přehlédnout chování některých postav. To však k takovýmto filmům patří, ať je natočí kdokoli.
  • vizuální stránka je kvalitní
  • detaily bitev jsou velice zdařilé
  • historická fakta ohledně československých legií neodpovídají skutečnosti
  • vlajka USA, zobrazená ve filmu neodpovídá té době

Dodatečné informace

Původní název:
Admiral (více)
  • Rusko Admirál
  • Rusko Admiral
  • Rusko Admiral, The
  • Rusko The Admiral
  • Rusko Адмиралъ
Premiéra v ČR:
30. 7. 2009
Distributor:
HCE
Země původu:
Rusko
Rozpočet:
2 mil. USD
Tržby:
38,14 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Admirál je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění