Bílé maso

77%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
9
Dalsí velká jihokorejská krvavá paráda. Drsné kriminálky prostě umí.. Řádný psychopat, pořádná drsna krvavá lázeň, při některých scénách tuhne krev v žilách. Napětí, hnus i tupost policie to je Bílé maso. Občas je ale hlavní "kladný" hrdina méně uvěřitelný, zejména při soubojích s policií.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
9
Temný snímek jihokorejských tvůrců lze považovat za skvost daného žánru. I když pachatele prozradí již na začátku, svoji vizuální stránkou přesto dokáže upoutat. Vyprávění příběhu nikam nespěchá, vše nechá jakoby dozrát a na diváka vyhrne s plnou parádou. A tak sledujeme bývalého policistu, který se stal pasákem,jenž se snaží najít vraha svých děvčat a jak přitom naráží na neschopnost a nevraživost tamních policistů. I když to vypadá na obyčejné drama, několika brutálních scén se dočkáme a to ve svém tradičně asijském stylu. I přes svou dvouhodinovou délku dokáže snímek udržet napětí. Akčních scén je poskrovnu, což filmu vzhledem k vybudované atmosféře jedině pomohlo. Jihokorejci zkrátka překvapily a myslím, že tento jejich počin stojí za pozornost.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Syrový thriller z korejské filmové dílny. Jediné k čemu mám výhrady, je práce korejské policie, která působí legračně a nevěrohodně. Jinak poctivých 80%
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Detektivní linie, kde bývalý polda vyšetřuje zmizení prostitutky na vlastní pěst, je skvělá. Atmosférická, dějově strhující, formálně nesmlouvavá a vizuálně správně špinavá, přičemž obratně přepisuje zažitá žánrová pravidla a přináší neokoukanou alternativu k chirurgicky přesným thrillerům západního kinematografického světa. Hrdina je bezpáteřní parchant, natvrdlí policisté nekonají snad nic podle zvyklostí a padouch se všem směje do tváře, přestože je od počátku v podstatě na holičkách - tímto přístupem se ale tvůrcům daří vytvořit zajímavé příběhové schéma, nesvázané pravidly "filmové reality" a trefně kritizující nedůsledný právní systém, jehož přičiněním mohou skončit i největší vyvrhelové navzdory obvinění beztrestně na svobodě. Film ale přeci jen sráží podobně nedůsledný scénář, který občas nechává až příliš prostoru náhodám (jakkoli je právě to jeden z úmyslných postupů onoho vybočení z reality), hlavní hrdina je vždy o krok před celou policií navzdory minimu prostředků a konec přeci jenom smrdí béčkovostí více, než by bylo zdrávo. Každopádně, po zkušenosti s prachbídným Viděl jsem ďábla, tahle depresivní jízda mně velmi příjemně překvapila..
Profilová fotka
Uživatel
2 840 bodů
6
Skvěle natočený a mrtě drsný, ale! - film mě nechal poněkud chladným.