Mezi řádky

74%
Mezi řádky
Plakát traileru
Dvojnásobná držitelka Oscara Hilary Swank hraje v tomto poutavém příběhu o dětech ulice vychovaných v pouličních přestřelkách a s drsným postojem k životu – učitelku, která jim chce dát, co potřebují nejvíce: jejich vlastní hlas. Odehrává se na chráněné půdě školy ohrožené násilím a rasovým napětím, učitelka Erin Gruwell musí bojovat s předsudky autorit, jestliže jí záleží na těchto studentech. Děti vypráví vlastní příběhy a poslouchají příběhy ostatních, skupina pravděpodobně "nevzdělatelných" teenagerů objeví sílu snášenlivosti, znovu získají své zničené životy a změní svůj svět. S elektrizujícími výkony hvězdného obsazení, včetně držitele Zlatého glóbu Patrick Dempsey (Grey´s Anatomy) a zpěváka Maria, film Mezi řádky je založený na uznávaném bestselleru, The Freedom Writers Diary.



Pete69
Pete69
29 697 bodů
5
Já nevím.. moc mě to nebavilo. Jakoby uměle našroubovaný příběh, který mi dosti připomíná Panu učiteli s láskou, ale je to pro mě béčková verze. Pochopení holocaustu problémovými dětmi různé barvy pleti.. prostě mi to přijde strašně poplatné době a hrůza holocaustu se ztratila v gangstarapu. za mě průměr..
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Studiem holocaustu se i z těch nejdrsnějších gangsta stávají milující děti. LaGravenese selhal jako scénarista (ty dialogy vážně bolí) a jako režisér to rozhodně nevylepšil. Fakt, že je tohle založené na skutečném příběhu, je to nejzajímavější z celého filmu. 4.5/10
kubas369
4 086 bodů
8
Dobrý film podle skutečných událostí o učitelce, která pochopila podstatu problému a snažila se ho vyřešit a tím dokázala víc než věčina politiků za celou svojí karieru.

Dodatečné informace

Původní název:
Freedom Writers (více)
  • NSR Mezi řádky
  • NSR Freedom Writers
  • NSR Diarios de la calle
  • NSR Écrire pour exister
  • NSR Escritores de la libertad
  • NSR Escritores de libertad
  • NSR Medzi riadkami
Premiéra v ČR:
10. 2. 2007
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
NSR, USA
Rozpočet:
21 mil. USD
Tržby:
43,1 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch