Yeopgijeogin geunyeo

78%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Teenage Korejská tvorba je fajn. Žádný patos, troška toho medu na závěr je v rámci mezí a celou dobu tohoto dlouhého snímku udržuje diváka v pozornosti. Sladkohořká romance, kterou by příznivci tohoto žánru neměli rozhodně opominout. Spokojenost - 70%.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Za posledních 10 let viděno asi 4x - z asijských filmů jsem dal víckrát asi už jen nějaké shaolinské boje kdysi v dětství...Jinak My Sassy Girl je u mě takový film do nepohody, ikdyž korejský humor ne každému asi sedne a někdy to taky skorosklouzává k lacinému ději jak z mexické telenovely - takže záleží jak se kdo chce nechat unášet na vlnách anebo schválně hnidopichat. U mě jednoznačně romantika do top 5...
Fingon
16 886 bodů
10
Tohle je vážně dokonalé, už teď se bojím, jak amíci zprasí remake. Jen ten hlavní rodina nemusel být takový srab...
Sarpele
Sarpele
2 434 bodů
10
My Sassy Girl by se dala moderní „češtinou“ označit jako ultimativní jihokorejská romance. Objeví se zde mnoho typických motivů (opilá zvracející hrdinka, déšť) i citací starších melodramat (prostřednictvím hraných ukázek ze scénářů hlavní hrdinky). První část se zdá být parodií uslzených romantických příběhů, na kterých mladí Korejci vyrostli a které byly určující pro jejich milostný život. Ve druhé části pak mizí všechny iritující momenty, zdánlivě zbytečné odbočky a vedlejší motivy (které z první půlky dělají zkoušku divácké trpělivosti), a z filmu se stává plnokrevná lovestory. Dojde i na motiv tragicky zahynuvšího milého a dojemného „náhodného“ setkání po letech. V hlavní mužské roli se představila hvězda televizních seriálů, reklam a také příležitostný zpěvák Cha Tae-hyun, role dívky pak z okouzlující Jeon Ji-hyun hvězdu udělala. Film inspirovaný populárním internetovým seriálem se stal kasovním trhákem v Jižní Koreji a Hongkongu. V roce 2001 byla Jižní Korea s 50-ti procentním podílem domácích filmů na návštěvnosti jedinou zemí, kde se (bez dovozních kvót) podařilo domácí kinematografii porazit kinematografii americkou. Ceny: Hong Kong Film Award za nejlepší asijský film, Grand Bell Award za nejlepší ženský herecký výkon a nejlepší scénář. Studio Dreamworks zakoupilo práva na remake, který by měla režírovat Gurinder Chadha (např. Blafuj jako Beckham).