Kozoroh jedna

71%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Antisci-fi s velmi silným námětem, ale provedené pohříchu standardně. Když si přečtete synopsi, pravděpodobně už vám samotný film nemá co dát. A to je "asi" nedobře.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Hodně skvělý námět, ale to provedení zas až tak úžasné nebylo. Neříkám to často, ale pokud by se rozhodl někdo natočit remake, vůbec bych se nezlobil...6/10
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
jednoznacne najlepsi hyams a vynikajuci prirastok do zanru politickeho konspiracneho thrilleru. elliott gould bol skvely ale co ma otravovalo bola neschopnost vlady ho zneskodnit (nemaju problem nechat zmiznut zo sveta pracovnika NASA, ale jeden reporter je obrovsky problem) a ten koniec mohol byt tiez menej melodramaticky, ale inak spokojnost...
avenis
avenis
8 061 bodů
9
Viděla jsem už kdysi dávno a od té doby nevěřím, že Američané přistáli na Měsíci.
Film má tu správnou dávku napětí a podněcuje zvědavost, takže naprosto vtáhne do děje. Velmi dobrý, velmi kvalitní. Stojí za vidění opakovaně.
O.J.Simpson ještě za své fotbalové kariéry a před uvězněním za vraždu...
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
8
Skvěle uchopený a zpracovaný námět! Napětí udržené až do poslední vteřiny spolu se k smti vyděšeným obličejem O.J. Simpsona na útěku, oboje mi dalo jeden z nejsilnějších zážitků mého dětství a nejednu noc jsem pak obtěžoval tatínka zvláštními dotazy :). Kozoroh 1 je krásná řemeslná práce, která si zaslouží místo ve filmové síni slávy a Hyams si může připíchnout metál za svůj nejlepší kousek. Kozorh je BTW také nádherný pohled do zákulisí práce NASA ;)
Pas
Pas
6 225 bodů
8.5
Jen tvůrčí fikce ? Znepokojivý snímek, který vzbuzuje důvodné pochyby o kempování Američanů na Měsíci. Hrdiny jsou kosmonauté Brubaker, Willis a Walker, kterým však podivné společnosti, dodávající levné nefunkční zabezpečovací systémy, zabrání ve výletu na Mars. Raketa sice odstartuje, ale komunikace s nic netušícím Houstonem je vedena z nedaleké vojenské základny. Proto paradoxně dochází k tomu, že první dojemný krok na marsskou půdu je učiněn v televizním studiu. Politici se snaží touto misí získat finance pro hvězdné války, vedoucí letového provozu brilantně řídí neexistující misi a šťouravý investigativec Caulfield pomalu odhaluje skrývané nesrovnalosti i neskrývané pokusy o vraždu jeho maličkosti. V ohrožení života však zdaleka není sám.
bidlobox
3 802 bodů
7.5
Tak já nevim, byli nebo nebyli Amíci první na Měsíci?
brbla666
brbla666
1 534 bodů
8.5
Napínavý,výborně gradující příběh,zachycující fiktivní podvod století.
gauchingman
gauchingman
273 bodů
6
Samotný film pohodička a docela vkusně napínavá oddychovečka... ovšem tohle by se v normalizační ČSSR stát nemohlo, aby režim povolil něco tak skandálního! Klobouk dolů... ale nevím zcela přesně před čím. Jestli před americkou svobodou, nebo zkorumpovanými pohlaváry, kterým toto jakýmsi záhadným způsobem uniklo.