Imaginarium dr. Parnasse

67%

Zajímavosti 5

  • První film Terryho Gilliama od Dobrodružství Barona Prášila, ke kterému vlastnoručně vytvářel storyboardy.
  • Tonyho měl původně hrát Jude Law, jeho tvář dokonce byla i v původních náčrtcích.
  • Johnny Depp, Colin Farrell i Jude Law věnují své honoráře za pokračování v roli Heatha Ledgera jeho dceři Matildě, která tak bude do budoucna finančně zajištěna.
  • Tento film je definitivně poslední, ve kterém můžeme vidět již zesnulého herce Heatha Ledgera, který zářil ve filmu Temný rytíř režiséra Christophera Nolana.
  • LONDÝN (Reuters): "Práce na posledním filmu Heatha Ledgera, které ustaly po jeho náhlé smrti, se znovu spustily poté, co tři hollywoodští herci souhlasili s dokončením Ledgerovy role," řekl Terry Gilliam v pondělí 10. března. Johnny Depp, Colin Farrell a Jude Law budou pokračovat v natáčení Ledgerovy nedokončené role ve filmu IMAGINÁRIUM DR. PARNASSE. Ztvární různé převtělení jeho postavy, ale Ledgerova přítomnost ve filmu bude zachována. "Příběh dovoluje uchovat jeho celé vystoupení a v žádném případě nebude Heathova práce upravena nebo změněna digitální technologií," oznamují producenti filmu. "Každá z částí, kterou hrají Johnny, Colin a Jude, reprezentuje množství aspektů Heathovy postavy," dodávají.Gilliam oznámil, že natáčení britsko-kanadské koprodukce, která má do kin přijít příští léto, se opět rozběhlo ve Vancouveru. Filmování probíhá "s požehnáním a podporou rodiny Heatha Ledgera." Ledger před svou smrtí dokončil natáčení v Londýně. Média oznámila, že v příběhu je magické zrcadlo, které přenese osoby do jiných dimenzí, což dovoluje Gilliamovi měnit herce. "Jsem poctěn, že Heathův skvělý herecký výkon může spatřit světlo světa," říká Gilliam. "Jsme rádi, že můžeme film dokončit a díky němu se dotknout lidských srdcí a duší tak, jak toho byl schopen Heath."