Spider-Man 2

84%
Spider-Man 2
Spider-Man 2 je americký komiksový film a pokračování snímku Spider-Man (2002). Před dvěma lety si Peter Parker vybral život hrdiny. Vzdal se milované M. J. a snaží se pomáhat všemi možnými způsoby. Jenže si nepředstavoval, že to bude tak těžké. Díky neustálému zachraňování si nedokáže udržet práci, jeho školní prospěch se zhoršil, M. J. je zasnoubená s jiným mužem a noviny Daily Bugle ho stále označují za zločince. Ostatně i jeho nejlepší přítel Harry má na Spider-Mana spadeno, neboť ho viní ze smrti jeho otce. Už to je starostí až nad hlavu, jenže teď se ve městě objevil i nový nebezpečný padouch – Doctor Octopus!



Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8
Pro mne je tento druhý díl na stejné úrovní s prvním. Jednička byla svým způsobem originální,ale dvojka je trochu akčnější. Těžko vybrat vítěze. Zkrátka je i tento díl velmi dobrý a po řemeslné stránce dokonalý. Tempo má spád,speciální efekty vydařené a scénář výborný.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Pěkná podívaná. Dr. Octopus je důstojný soupeř a opravdu děsivý záporák s charismatem. První, druhý, třetí díl = srovnatelná kvalita. Dá se na to podívat i několikrát. Scénář považuji za lepší, než měla jednička. Triky také pokročily kupředu.. vydařené.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
9
Sam Raimi se ke Spider-Manovi vrátil v plné síle a vytvořil dílo, které je po dějové stránce plnohodnotnější, popkornově zábavnější a vůbec celkově přitažlivější. Příběh se kromě hrdinství tentokrát více ohlíží po citové stránce Petra Parkera a nerozhodnosti M.J. Svůj vývoj samozřejmě má i Harry Osborn. I J. Johan Jomeson jako zásadový šéf novin svým humorem opět pobaví. A k tomu všemu hlavní padouch v celé své kráse - Dr. Octopus. Snímek překvapivě splňuje očekávání a předchozí snímek dokonce předčí, což dokazuje nejen o dobře psaném scénáři, ale i o režisérských kvalitách Saima Raimiho. Použil stejný vzorec vyváženosti všech dějových odvětví příběhu, čemuž napomáhá dobře zvolené vypravěčské tempo. Děj je tak přirozený a srozumitelný i pro mladší diváky. Na snímku je znát i větší rozpočet. CGI efekty jsou na svou dobu povedené a ani dnes nevypadají zastarale. Snímek Spider-Man 2 se prostě povedl, čímž není co víc dodat.


Dodatečné informace

Původní název:
Spider-Man 2 (více)
  • USA Spider-Man 2
  • USA Ämblikmees 2
  • USA El hombre araña 2
  • USA Homem-Aranha 2
  • USA Örümcek-Adam 2
  • USA Pókember 2
  • USA Spajdermen 2
  • USA Spider-Man 2 - Hämähäkkimies 2
  • USA Человек-пaук 2
Premiéra v ČR:
22. 7. 2004
Země původu:
USA
Čeština:
Spider-Man 2 je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Spider-Man 2


Podobné


Powered byJustWatch