Proroctví

69%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Neuvěřitelná slátanina od (nejspíše) přehulených scénáristů. Jako 5a40-ti minutovku v rámci Krajních mezí (z fleku mě napadlo asi tucet dílů, které by si adaptaci na plátno zasloužily mnohem více) nebo Akt X, bych to byl schopný ještě tolerovat. Ale jako 2 hodinová mysteriózní sci-fi brázdící kina je to doslova urážka žánru a plýtvání Cageovým a Proyasovým talentem. 4/10
Fingon
16 886 bodů
8
70% Hm. Hodnocení v tuto chvíli (69%) celkem odpovídá. Po snesitelném úvodu a skvělých dvou katastrofách (ledadlo i metro byly super) už to tak dobré není a celý biblický zájem už je opravdu směšný (jak poznamenala moje sestra - pro normální lidi je to katastrofický film a pro cynické komedie), líbily se mi ale ty medůzovité "artefakty," abych zas tak moc nespoiloval.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Proroctví není zábavným thrillerem, stejně jako Ezechielovo proroctví není zábava k popukání, ale obsahuje tolik mysteriózních motivů, zajímavých hereckých výkonů, včetně mé oblíbené krásky Rose Byrne, že si Vaši pozornost rozhodně zaslouží. Proroctví je zkrátka solidně vystavěným thrillerem o střetu civilizací, které má vést diváka k zamyšlení a to, že si po jeho skončení nedáte lehkou colu, ale spíš panáka také není dvakrát na škodu.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Hudba skvělá, efekty nápadné ale dokonalé,
  • děj
  • hudba
  • atmosféra
  • pointa
M3lios
M3lios
9 140 bodů
8
Nepomýlil si prosím niekto režiséra? Pretože mám doteraz pocit, že som videl nejaký nikdy nevydaný film od M. Night Shyamalana. Myslím to vážne. Z tohoto filmu vyžaruje taký rukopis tohoto režiséra, že sa mi až nechce veriť, že s tým nemá nič spoločného. Je to totiž poriadne nepríjemný temný thriller, so zaujímavými postavami. Ale hlavne s poriadnymi zvratmi a nepríjemnými a mysterióznymi momentami. Presne toto vystihuje pána Shya. Zabudol som na niečo? Vlastne áno. Akoby to filmu Šiesty Zmysel z oka vypadlo. No a samozrejme je to celkom fajn film. Keď som aj ja pri tom vydržal ako Cageov hejter potom pritom vydrží každý. Po dlhej dobe naozaj super film s týmto nie moc talentovaným hercom...Neviem sa ale zbaviť pocitu, že to vyzeralo ako televízny film...
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
7
Nadějné téma, naprosto zbytečně utopené v béčkových nápadech a téměř hororových sekvencích (které sice k Proyasovy patří, k nahozenému příběhu se ale moc nehodí). Úvod solidní, finále nečekaně silné (až na ten přiblblý přebarvený dovětek). Cage je po dlouhé době konečně bez sedativ (a bez bujné kštice), Rose Byrne si vytáhla nejhysteričtější postavu své kariéry (prosím, už ne) a Proyas potvrzuje nesporný talent, který tentokrát bohužel slouží poměrně nejednotnému scénáři. Snad bude příště volit lépe (chápu ovšem to pokušení natočit film s takovým koncem). P.S. Proklamovaná nepřerušovaná sekvence má sice „wow“ potenciál, ale spíše nápadem, než zpracováním. Legendárním scénám z Pokání a Potomků lidí se Proyas ani nepřiblížil.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Parádní sci-fi oddechovka říznutá katastrofickým prvkem, sice nepředvádí nic nového, ale Proyas je talentovanej režisér a dokáže si s filmem pohrát, což tímto filmem dokazuje, má nespornej talent na budování dost husté atmosféry, kterou dokáže skvěle vygradovat.. Dokázal do filmu nacpat jak hororovej prvek ( dům hlavní postavy s tajemným lesem okolo), kterej by mohl závidět kdejaký hororový tvůrce, po sci-fi stránce taktéž skvělé, je zde několik zapamatování vhodných scén jako pád letadla a závěrečná scéna, kterou nechci prozrazovat, ale dá se vytušit, protože film má snad jen jednu nevýhodu a tou je děravej scénář, který ještě ke všemu dal postavám do úst neskutečně hloupé kecy. Ještě bych zmínil herecký výkon Nicolase Cage, který už konečně po několika nevydařených bracích skončil v něčem za co se nemusí stydět, a také to tak odehrál - uvěřitelně, zkrátka mu tato role sedla.
kedl
kedl
6 380 bodů
7
Váhám mezi 3 - 4*. Nebylo to vůbec zlé. Cage po delší době zahazuje příčesek a ukazuje se v lepším filmu. Samozřejmě na tom má největší zásluhu Proyas, který drží slušné tempo a atmosféru po celý film. Nápad určitě zajímavý, ale scénář mohl být lepší. Škoda stupidních výkřiků ala "Jak mám zachránit svět?" ... No možná s tím už mám tak nějak počítat, když to takového filmu jdu. Jedna pasáž braná na jeden zátah sice taky měla nápad, ale dovolím si říct, že ke kultovním scénám ( pláž v Pokání, boj v Potomcích lidí ) se ani nepřiblížila, skončila tak nějak rovně s McGho pokusem v novém Terminátorovi. Ale čert to vem, snad se Cage už nebude objevovat v patosech typu Rituál, Nebezpečný cíl, Ghost Rider a zase začne hrát v solidních filmech.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
6
Do té doby, když to bylo čistě katastrofického rázu, tak se mi to líbilo, ale v tu chvíli, jak přišli na scénu ti mimozemšťané, tak pro mě film ztratil veškerou vážnost. Už jsem se lekl, že uvidím Nicolase Cage v nějakém skvělém filmu.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
7
Je to jasné. Nicolas Cage by měl hrát výhradně tyhle chlapíky, co v osudově laděných příbězích něco zjistí dřív než ostatní a zachrání pokud možno celé lidstvo. Proroctví je bezvadně rozehraný film, kde bez dechu sledujeme hrdinovu cestu za objasněním vztahu mezi padesát let starými čísly a následnými katastrofami s lidskými oběťmi. To všechno by krásně fungovalo nebýt toho závěru, protože představa, že celou tuhle legraci s hlasy v hlavě někdo desítky let plánoval, když přitom nakonec stejně ta děcka prostě strčil do auta a odvezl je na místo určení, je vážně směšná.