Únos vlaku 1 2 3

65%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
Tony Scott se překvapivě drží při zemi. Hodně za to může i velmi prostý scénář,který toho příliš nenabízí k seberealizaci. Přesto to Scott natočil způsobem sobě vlastním což je na výsledku znát. Je to taková pohodová akční pecka s výborným hereckým obsazením. Travoltovy ti záporáci podezřele dobře sedí.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
9
Snímek je remake stejnojmenného snímku z roku 1974, kde vynikl Walter Matthau v roli policejního kapitána Zacharyho Gerbera. A právě na něj tvůrci odkazují spojením hercova křestního jména s příjmením jeho postavy pro roli, kterou si v remaku s chutí zahrál Tonyho herecký soukmenovec, Denzel Washington. Nejedná se však opět o policejního kapitána, ale o dispečera newyorského metra. Tvůrci si z původního snímku vzali pouze námět a děj na dnešní dobu naprosto překopali. Zápornou roli Rydera si zahrál John Travolta a přesně tak, jak on to umí. Příběh v této realizaci sleduje dvě postavy najednou. Počínání Gerbera a Rydera. K tomu temný obrazový filtr, rychlý klipový střih, svěží akční tempo, napětí a dobře napsaný scénář. Tony Scott se na režisérské stoličce opět předvedl v plné parádě. I tento jeho film se vyznačuje energií, zoomy, rychlými střihy a samozřejmě na pořádný ´akčňák´ akční scény vzdorovací fyzické zákony a logiku. Oba filmy si jsou naprosto neporovnatelné. 35 let odstup je hodně a doba se holt razantně změnila. Původní i tento snímek má tedy své vlastní přednosti a tak záleží jen na divákovi, kterému dá přednost.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Originál podle komentářů bude asi lepší. Tak snad někdy budu mít možnost srovnání. Tohle ale je každopádně celkem podařený krimi-thriller ve svižném Tonyho stylu._No, po zhlédnutí originálu jdu přece jen o hvězdu dolů. Klasika ze 74. tomuhle remaku ujela o vagón. 6.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Tony Scott a akční thriller z new yorského metra s Johnem Travoltou a Denzelem Washingtonem? Ale ano, děkuji mnohokrát. Tenhle film mě celkem chytnul a mělo to švih a spád. Dobrý.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5
Dobrý, jen dobrý krimi film s pěkným obsazením. Travolta věrohodně zahrál svou roli. Až na dlouhý rozjezd dobré.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
6
Ano technika akce dokonale zvládnuta, co jeného taky od Tonyho Scotta čekat, ale ten scénář. Hloubka postav nikde a tak to skřípe i v ději, prostě se tomu nedá věřit, slátané na efekt a tak z toho je akční oddechovka. Vypnout mozek i srdce a nechat se unášet skvěle udělanou akcí na efekt s dobrými hereckými výkony, toť vše.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Sice jsem původní snímek neměl tu možnost shlédnout, ale toto dílko mě maximálně uspokojilo. Už jen proto, že v hlavní roli se objevili Washington a Travolta a režíroval Tony Scott, jehož osobitý styl je famózní a ikdyž to někdy s tou roztřepanou kamerou přehání, tak zde jí bylo tak akorát. Herci zahráli skvěle, dialogy byly zábavné a nenudily, ale občas měly na krajíčku. Poslední půlhodina typickej Scott - akce a sice předvídatelné finále, ale uvítal jsem ho.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
8
Po dalším shlédnutí musím říci, že se mi ten film líbí čím dál tim víc. Hlavně mě strašně překvapil výkon Travolty, který toho hajzla hraje vážně skvěle. Přišlo mi, jakoby mu to sedlo ohodně víc, než ty jeho teplý role z minulosti. Film mě dokázal zaujmout. I když vím, že jsou takovýchto filmů mraky, tak si myslím, že je tento jeden z těch lepších. Herecké obsazení příjemné a konec taky není špatný. 75%
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
6.5
Často začínám s režijním křeslem,ale tu se přikloním k herectví.Denzel Washington je bezpochybně vynikající herec,který podepisuje jen silné scénáře,ale tu ho asi Tony Scott zbudil velmi pozdě v noci.John Travolta se vrátil už delší dobu dobu do první ligy a tu zahrál velmi dobrého protivníka Denzela a skoro bych ho nepoznal.Helgenaldův scénář byl cool,ale to je tak vše.Akce tu nechyběla,ale v závěru jsem čekal daleko větší jízdu,protože jsem usednul k akčňáku.Bohužel na půl plynu.Scottův snímek Unstoppable měl vetší št'ávu a chut',kde jsem hltal zvuk a smrtící rychlost vlaku pod neustálým adrenalinem!Ale pořád se držím pravidla - pokud do kina na akční vlakovou jízdu s obalem Tonyho Scotta nebudu váhat.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
7
Krimi thriller a docela povedený!Dávám mu 70 procent.Dobří herci,akce a napětí.