Osm statečných

73%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6
Osm statečných je příjemná dobrodružná jednohubka s megasympatickým Paulem Walkerem v hlavní roli. Právě jeho obsazení do hlavní role bylo polovičním vítězstvím celého snímku. Walkerovi prostě nejde nefandit a nepřát mu úspěch. Velmi snadno si tak k jeho postavě najdete cestu a o to více si snímek i užijete. Navíc jeho psí parťáci jsou také super.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8.5
Musím říct, že po přečení popisu filmu jsem si myslel, že po půl hodině film vypnu a zapadne do u mě do propadliště dějin, ale nestalo se tak. I když se jedná o typický Hollywood, má o něco do sebe a příběh uvězněných psů na Antarktidě mě dostal víc, než kdyby to bylo o lidech. Opravdu hezké..
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
8
Krásný filmový příběh o osudu psů v útrobách mrazivé Antarktidy, o kterém málokdo ví, že se jedná o remake japonského snímku 'Nankjoku monogatari' (1983), podle kterého také vznikl televizní seriál 'Nankjoku tairiku ~Kami no rjóiki ni idomunda otoko to inu no monogatari~' (2011) a to zřejmě na popud úspěchu právě tohoto amerického snímku. Příběh, údajně na základě skutečné události, dojme snad každého, kdo má rád psy. Hollywoodský styl je však na snímku nemálo znát. Nakonec ani není divu, když po námětu sáhlo studio Disney. Každý pes dostal svůj vlastní charakter mající lidské vlastnosti. Zvířata sice reálně mají svůj rozum a schopnosti, ale v tomto případě je to až moc okaté. V podstatě už jenom chybělo, aby ještě promluvila lidskou řečí. Jako dobrodružný rodinný film však snímek funguje naprosto dokonale. Napětí snahy psů přežít se střídá z emocí jejich zoufalého a bezmocného majitele. Některé scény přesto nabývají dojmu uspěchanosti. Zkrátka, mnohý vývoj by si zasloužil daleko více prostoru. Nakonec i japonský originál má přes dvě hodiny stopáže a japonští tvůrci jistojistě věděli proč. Každopádně svůj účel snímek splňuje. Je to film o přátelství, odvaze a touze přežít. Pro milovníky psů naprostá povinnost něco takového vidět.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Povedená Disneyovka odehrávající se na Antarktidě je příběhem osmi tažných psů. Jedná se o remake japonského filmu, který ale neznám. Film se soustředí na postavu psovoda v podání sympaťáka Paula Walkera, který musí kvůli silné bouři nechat napospas osudu osm psů, které si oblíbil. Když zjistí, že psy neevakuovali jeho kolegové napne veškeré síly, aby je zachránil. Filmaři sledují osudy nejen záchrany, ale i samotných psů, kteří spolu tvoří psí smečku, kterou musíte mít rádi. Hezký dobrodružný rodinný film.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Velmi dojemné a hodně pěkné.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
6
Klasický produkt made by Disney, který se však tváří trochu jinak, než jaký doopravdy je. Namísto desítek minut s pejsky dostanete otravné psychologizování, spoustu kýče, plastu a cvičených zvířecích svěřenců, kteří koukají mimo záběr na své trenéry. A digitálního tuleně. Zdaleka nejzábavnějším faktem na celém filmu je, že ho točil člověk zodpovědný za survival thriller Přežít ;)
saboter
saboter
3 564 bodů
10
Neskutečně silný a smutný pravdivý příběh se skvělým obsazením jednoznačně stojí za shlednutí nebudete litovat.
harry456
harry456
2 437 bodů
9
Úžasný film s Paulem Walkerem, který na chvíli upustil od Rychle a zběsile a zahrál si v tomto filmu. Je to opravdu dojemný snímek, který diváka dokáže dostat. Film o psech, kteří se snaží přežít v divočině a paníčkovi, který je chce najít mě opravdu dostal. I tu slzu jsem uronil. Opravdu krásný film, na který se musíte podívat. Nebudete litovat.
skylark13
skylark13
2 085 bodů
8
Jako vzpomínka na Paula je super, parádní rodinná odreagovačka :)
Cechulda
Cechulda
1 353 bodů
10
Paul Walker mě začíná čím dál tím víc bavit. Tento film je užasnou, i když trochu smutnou podívanou. Pokud je to opravdu podle skutečné události, tak jsem za to velice rád. Mnoho lidí, kteří by byli ochotni riskovat pro psy to, co se ukázalo ve filmu už dnes asi moc není. Perfektní snímek.