Osm statečných

73%
Osm statečných
Plakát traileru

Prudká sněhová bouře a nouzový stav donutí členy vědecké expedice společně s osmi tažnými psy opustit Antarktidu. Aby přečkali nejkrutější zimu na zemi, musí profesionální průvodce Jerry (Paul Walker) nakonec zanechat své milované čtyřnohé přátele v ledové divočině s příslibem, že se pro ně co nejdříve vrátí. Akční dobrodružství o cestě psů a člověka vedoucí ke shledání vydělalo loni v amerických kinech 81 milionů dolarů, což znamenalo 27.místo v žebříčku výnosů. Osm statečných tím předstihlo mimo jiné i filmový hit Eragon. Příběh Jerryho a psí smečky byl natočen podle skutečné události a poskytuje kromě napínavé podívané i poselství o věrnosti, odvaze a vzájemné důvěře.




Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
6
Osm statečných je příjemná dobrodružná jednohubka s megasympatickým Paulem Walkerem v hlavní roli. Právě jeho obsazení do hlavní role bylo polovičním vítězstvím celého snímku. Walkerovi prostě nejde nefandit a nepřát mu úspěch. Velmi snadno si tak k jeho postavě najdete cestu a o to více si snímek i užijete. Navíc jeho psí parťáci jsou také super.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
8.5
Musím říct, že po přečení popisu filmu jsem si myslel, že po půl hodině film vypnu a zapadne do u mě do propadliště dějin, ale nestalo se tak. I když se jedná o typický Hollywood, má o něco do sebe a příběh uvězněných psů na Antarktidě mě dostal víc, než kdyby to bylo o lidech. Opravdu hezké..
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Krásný filmový příběh o osudu psů v útrobách mrazivé Antarktidy, o kterém málokdo ví, že se jedná o remake japonského snímku 'Nankjoku monogatari' (1983), podle kterého také vznikl televizní seriál 'Nankjoku tairiku ~Kami no rjóiki ni idomunda otoko to inu no monogatari~' (2011) a to zřejmě na popud úspěchu právě tohoto amerického snímku. Příběh, údajně na základě skutečné události, dojme snad každého, kdo má rád psy. Hollywoodský styl je však na snímku nemálo znát. Nakonec ani není divu, když po námětu sáhlo studio Disney. Každý pes dostal svůj vlastní charakter mající lidské vlastnosti. Zvířata sice reálně mají svůj rozum a schopnosti, ale v tomto případě je to až moc okaté. V podstatě už jenom chybělo, aby ještě promluvila lidskou řečí. Jako dobrodružný rodinný film však snímek funguje naprosto dokonale. Napětí snahy psů přežít se střídá z emocí jejich zoufalého a bezmocného majitele. Některé scény přesto nabývají dojmu uspěchanosti. Zkrátka, mnohý vývoj by si zasloužil daleko více prostoru. Nakonec i japonský originál má přes dvě hodiny stopáže a japonští tvůrci jistojistě věděli proč. Každopádně svůj účel snímek splňuje. Je to film o přátelství, odvaze a touze přežít. Pro milovníky psů naprostá povinnost něco takového vidět.

Dodatečné informace

Původní název:
Eight Below (více)
  • USA Osm statečných
  • USA Eight Below
  • USA 8 amici da salvare
  • USA 8 Below
  • USA Antarctica
  • USA Antarctica - Gefangen im Eis
  • USA Antarktiki, sta oria tou adynatou
  • USA Antartica, prisonniers du froid
  • USA Bajo cero
  • USA Kutup macerasi
  • USA Kutyahideg
  • USA Rescate en la Antártida
  • USA Resgate Abaixo de Zero
Premiéra v ČR:
6. 4. 2006
Země původu:
USA
Rozpočet:
40 mil. USD
Tržby:
120,46 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Osm statečných je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch