Tajemství rovnováhy

72%
Tajemství rovnováhy

Excelentní adaptace stejnojmené autobiografické knihy Dana Millmana. Dan je talentovaný sportovec, sní o olympiádě, má vše – poháry, holky, rychlé motorky, divoké party. Těžký úraz ale vše změní. Díky setkání se zvláštním cizincem Dan pochopí, že se musí ještě mnoho učit, mnohé překonat a spoustu věcí naopak opustit, než se stane pokojným bojovníkem a nalezne svou cestu. Nejde o klasický boj mezi zlými a dobrými, film vypráví o tom, jak se postavit konfliktům uvnitř nás samotných.




Matli
Matli
8 300 bodů
4
Docela nadhodnocený si myslím. Poedle skutečný události už tu takových filmů bylo moc a mnohem lépe natočených. Ze světa sportu.....něco někomu nejde, pak se něco stane, pak mu to jde a vyhraje všechno a je nejlepší....hmmm. Jediný co se mi celkem líbilo byly místama zpomalený záběry, ale to je tak asi vše. Ani Nick Nolte moc neperlil. 30%
Standa.
Standa.
6 180 bodů
8.5
Ne moc dobře popsatelný film. Peaceful warrior je hlavně o trpělivosti, vnímavosti, sebezdokonalování a o nekonečném poznávání vlastích schopností. Nikdy bych nevěřil, že takhle úžasný film natočí zrovna Victor Salva, takže hodně velké překvapení. Nick Nolte zahrál filozofického guru trenéra naprosto bezvadně. Musím také vyzdvihnout hudbu, která byla též vynikající.
Martrix
Martrix
2 449 bodů
6
Sportovní filmy mám rád a když jsou podle skutečných událostí, tak dvakrát tolik. Jenže tento film je takový ten představitel popcornové filozofie, která je jistě na pohled nezávadná a inspirativní, ale pokud se někdo trochu víc zajímá o selfcoaching, tak bude zívat nudou. Trochu závidím těm, kteří jsou schopni vidět Pokojného bojovníka bezelstným a sluníčkářským pohledem, protože i když nepatřím k té skupině lidí, kteří to považují za žvásty a vymývání mozků, jsem příliš pragmatický a v realitě ukotvený na to, aby se mi to dostalo pod kůži. Atraktivní prostředí, velmi dobrá kamera,...příběh se mi nelíbil.

Dodatečné informace

Původní název:
Peaceful Warrior (více)
  • NSR Tajemství rovnováhy
  • NSR Peaceful Warrior
  • NSR A békés harcos útja
  • NSR El camino a la felicidad
  • NSR El camino del guerrero
  • NSR El guerrero pacífico
  • NSR O dromos tou eirinikou polemisti
  • NSR Poder Além da Vida
  • NSR Pokojný bojovník
Země původu:
NSR, Německo, USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné