Kouř

75%
Kouř
Tomáš Vorel se rozhodl do celovečerní podoby přetvořit svůj absolventský film z FAMU, ale ve zmatečném těsně polistopadovém období procházel projekt četnými změnami, které měly dodat "tep doby". Vznikl muzikál s roztomile neumělými tanečními výstupy a skandovanými texty o nedávno minulých poměrech: mladý inženýr přichází na své první pracoviště, kde svým pracovním nadšením vyvolává opravdové zděšení. Jenže změny, které vyvolá, se šíří jen po povrchu, nezasahují způsob fungování.



Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Velký bizár. Amatérsky natočený film s přesahem hlavně v době krátce po revoluci... dnes je to opět velký bizar.. satira na dobu minulou, lehce šmrncnutá opět bizarním muzikálem. Film vlastně baví, protože si divák musí říkat: "To musím dokoukat, musí to mít nějaké logické vyústění." ... má a je to předvídatelné.. přesto je to zajímavá a musím se opakovat.. bizarní podívaná.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Na zadek jsem se z toho neposadil (beztak už jsem seděl). Nejdřív mi to přišlo zajímavé, ale postupně to na mě začalo působit poněkud monotónně. Je to v podstatě jeden trefný vtip opakovaný hodinu a půl pořád a pořád dokola. A když se ke konci nasazuje vážná tvář, vůbec to podle mě nefunguje. I když uznávám, že Arnoštek je prostě boží. 3 a 1/2
Fingon
16 886 bodů
8
Tak tohle je psycho. Sklepáky prostě můžu, i když mi tu chybí Tomáš Hanák, ale co už.

Dodatečné informace

Původní název:
Kouř (více)
  • Československo Kouř
  • Československo Dim
  • Československo Dym
  • Československo Sinal de Alerta
  • Československo Smoke
  • Československo The Smoke
Premiéra v ČR:
1. 2. 1991
Distributor:
Národní filmový archiv
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Kouř je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch