Air Force One

64%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
5.5
Kdybych měl brát Air Force One vážně,tak by jsme se bavili o hodnocení někde okolo 40%. Jenže podle mne se to ani vážně brát nejde,protože takovou přehnanou snahu o patriotismus jinde neuvidíte. Hold Evropan za kamerou to nejspíš vidí jinak. Akce je spíše tuctová a nudná a Ford jako prezident nezajímavý.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
5.5
Průměrný akční film s průměrným Harrisonem Fordem, kterého mám rád až teď v chrakternějších a důstojnějších rolích. Film je bez nadsázky nesmylsnou břečkou plnou neuvěřitelných akcí, které jsou z jiné planety. Kdyby to bylo sci-fi, nebo komedie, budiž. Ale tohle se tváří, jako seriózní akční film. 55%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Harrison Ford by byl skvělý prezident. Na něj by si teroristi netroufli. Jo, ten film je hrozná nuda, ale napoprvé docela nevadil.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Ford a Oldman to docela táhnou. Hlavně teda Gary mě bavil, ikdyž uznávám že z jeho plejády záporáků patří tenhle mezi ty slabší. Jinak je to fakt slabota plná patosu a nudné akce. Tohle muselo vypadat strašně už v tom 97. 4/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Přestože námět je neskutečně mimo a over the top, tak natočené je to hodně slušně. Petersen tempařskou akci jednoznačně umí a herci jsou velmi přesvědčiví. Harrison Ford jako prezident není špatný. Mohlo to dopadnout podstatně hůř.
hrumsrt
hrumsrt
9 279 bodů
6
Inu asi ne vždycky Wolfgang Petersen točil trháky typu Trója.. Air Force One je nefalšovaná akční volovinka televizních rozměrů, které nejspíš nenadchne ani neurazí. Po vzoru všech útoků na Bílý dům atd., tady máme zase pokus o útok na amerického prezidenta, jen tentokrát ne jeho proslulé letadýlko.. Harrison Ford nemůže jen tak usednout do oválné pracovny a přemítat nad jadernými kódy, na to je ho v roli samotného prezidenta škoda.. Takže z jeho prezidenta Marshalla je bývalý vojenský důstojník a veterán z Vietnamu, pro něhož jsou teroristé denním chlebem.. Únos nejznámějšího letadla na světě se právě díky němu stává teroristickou noční můrou, když prezident Marshall díky svým zkušenostem začne postupně likvidovat jednoho teroristu za druhým a přebírat nad svým letounem opět kontrolu. Patriotická smrtonosná past s tradičně dobrým Fordem, který s fanatickým šílencem Gary Oldmanem (jeho agent v 90tkách z něj chtěl mít jen šílence nebo padouchy) udělá krátký proces a demonstruje semknutost amerického lidu v těch nejtěžších chvílích. Spíš než v té akční rovině to funguje v té úsměvné.. 55%
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
vadilo vám absolútne hrdinstvo američanov v dňu nezávislosti? tak toto je ešte horšie, pretože hlavnou postavou nie je nik iný ako sám americký prezident. ak to pretrpíte tak sa môžete tešiť na slušný akčný thriller (je zaujímavé, že tie najamerickejšie filmy točia práve nemci emmerich a petersen).
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
8
"Sakra, tohle se Spojeným státům nedělá. Až dostane prezident svou baseballovou rukavici zpátky, zahází si s jeho koulema." Je to jako když koukáte na Přepadení v Pacifiku nebo Smrtonostnou past. Má to tu atmosféru starých akčních filmů. K těm filmům, co jsem jmenoval se to dá zfleku přirovnat. Vyzdvihnu Garyho Oldmana, protože ten jeho záporák a způsob, kterým ho hrál byl C()()L! - 80%.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
7
Hrdinný americký prezident Harrison Ford svojí šikovností a důvtipem přemůže partičku únosců prezidentského letadla, kteří chtěli osvobodit jakéhosi generála. Příjemné obsazení, kde si hlavního zloducha střihl Gary Oldman a viceprezidentku Glenn Close. Ale jinak je to celé takové hrozně nabubřele americké:-)
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
6.5
Akční thriller a docela povedený.Dávám 65 procent.