Fontána pro Zuzanu

61%
Fontána pro Zuzanu
Hrdiny příběhu je parta patnáctiletých školáků, kteří právě ukončili základní školu a prožívají své poslední prázdniny před tím, než se rozejdou na různé střední školy. Středobodem všeho je opuštěná vyschlá fontána uprostřed sídliště, u níž se všichni scházejí. Hvězdami party, která se tu schází, jsou dvě hezké dívky, Bela a Zuza. Film však sleduje nejen jejich osudy, problémy a pocity a chování v různých životních situacích, jejich lásky a nelásky, omyly a usmiřování. Mozaiku doplňují postavy jejich rodičů, sourozenců i dalších dospělých, mezi nimiž je výraznou postavou zejména starý pan Domorák, který mladé neustále kritizuje. Z party je největší pozornost věnována mladému budoucímu automechanikovi a muzikantu Olinovi, který se z lásky k Zuze rozhodne opravit starou fontánu. (D. Rapoš)



Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
4
Fontána pre Zuzanu je film určený především pro ženy a tomu odpovídají i písně,které ve snímku zazní. Tím neříkám,že by se mi nelíbily,ba naopak jsou velmi dobré a z řady z nich jsou dnes hity. Eva Vejmělková je v hlavní roli velmi dobrá a příjemně se na ní dívá. Není to sice nic extra,ale na jedno shlédnutí je to dostačující.
Pete69
Pete69
29 331 bodů
6
Fontána pre Zuzanu a hit pro Husákovy děti. Když jsem ho viděl poprvé, celkem se mi líbil, ale poté ho zválcoval daleko komerčnější a hudebními hvězdami své doby nabitý druhý díl. Toto je paneláková romance přesně ve stylu šedivých osmdesátých let, kdy každý sebemenší impuls byl životabudičem.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
3
Občas se něco dělo, ale jako celek mě to kapku nudilo, protože muzikály vůbec nemusím.

Dodatečné informace

Původní název:
Fontána pre Zuzanu (více)
  • Československo Fontána pro Zuzanu
  • Československo Fontána pre Zuzanu
Premiéra v ČR:
1. 7. 1986
Distributor:
D.Rapoš (Ateliér Sui Generis)
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Přístupnost:
12+
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Fontána pro Zuzanu


Powered byJustWatch