Viva Maria!

65%
Viva Maria!
Plakát traileru

Marie Fitzgerald O'Malleyová podědila revolucionářské geny svého irského otce a francouzskou krásu a noblesu své matky. Již v útlém dětství se naučila vyrábět a pokládat bomby a především nenávidět Angličany. Po atentátu, při kterém zahynul její otec, nalezne úkryt a útočiště ve voze potulného cirkusu. Francouzská zpěvačka Marie ji oblékne do ženských šatů a postaví vedle sebe na scénu. Více než francouzské kuplety obou zpěvaček přitahují muže všech společenských a věkových kategorií svádivé kostýmy a vnady, o kterých se jim v životě ani nezdálo. V zemi zuří revoluce a v Marii (té irské) se probudí její anarchistická krev a smysl pro spravedlnost. Ta druhá Marie nemůže zůstat pozadu a navíc se zamiluje do vůdce vzpouřenců. Film Viva Maria! natočil francouzský režisér Louis Malle v nádherných exteriérech Mexika s odkazy na revoluční historii této země s hvězdami francouzského filmu Brigitte Bardotovou a Jeanne Moreauovou.




Pete69
Pete69
29 851 bodů
5.5
Film není ani western, ani komedie, scénář je dosti kostrbatý a kabaretně světský úvod, kdy člověk mohl jen koukat na krásné duo vystřídá akční revoluce. Po shlédnutí vlastně nevím, co tím chtěl básník říci a na tento průměrný film jistě brzy zapomenu.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
7.5
Dvě krásné ženy ve filmu, který má s westernem pramálo společného, ale jinak pobaví. Je to částečně i parodie na western. Hlavně ale stojí na hereckých osobnostech jako byla Brigitte Bardotová a Jeanne Moreauová. Film má docela dost povedených gagů a vtipných rozhovorů. Muška se zrcátkem, střílející za roh, cvičení holubi s výbušnými granáty, rozbité nástroje v mučírně,... Zajímavé je, že ani po padesáti pěti letech film nijak nezestaral. Pořád dokáže pobavit i okouzlit, pořád se na něj dá dívat!

Dodatečné informace

Původní název:
Viva Maria (více)
  • Francie Viva Maria!
  • Francie Viva Maria
  • Francie ¡Viva María!
  • Francie Viva María!
Země původu:
Francie, Itálie