Rvačka mezi muži

80%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Pěkná černobílá "stará filmařina" bez příkras. Seznamovací gangsterský úvod, perfektní střední pasáž při vykrádání sejfu prakticky beze slov a famózní závěr, kdy se vše zamotá, jak bývá po loupeži dobrým zvykem. Samotný závěr je sice předvídatelný, ale stručný a jasný. Jeden herec vedle druhého odvedli skvělou práci. Film trvá 2 hodiny, ale dá se slupnout, jako malina. Pěkné.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Standardní, poctivá noirovka, jen podezřele pozdního data. Tu stylovou jízdu si nejde neužít, ale že by nějak vynikala, to zase ne.
lamps
lamps
15 156 bodů
9
Jak prosté, jak účinné. Tématicky nijak vyčnívající noirová gangsterka, která ale srazí do kolen vybroušeným scénářem s minimem pochybných zvratů a hutnou atmosférou, za níž by se nemusel stydět ani případný film kooperující s talenty Hitchcocka a Michaela Manna. Vše obsažené v úvodní části už jsme pravda viděli někde jinde (a mnohdy lépe), ale vše od naprosto famózní "tiché" loupeže až po závěrečný krvavý střet naopak v mých očích aspiruje na hlavní cenu mé zážitkové asociace v oblasti syrové a inteligentní kriminální klasiky. Scénárista si vykradl svou zlatou chvilku, režisér by mohl se svou precizností brousit diamanty do tvarů střelných zbraní, ženám to sluší, zlí chlapi jdou proti ještě horším a pořád je komu fandit a o koho se bát.... Čekal jsem moc, dostal jsem moc, kéž by to tak bylo pokaždé.