Cesta

74%

Komentáře a recenze 40

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Postapokalyptické filmy mám rád, zde je to ale nahoru a dolů. Silný příběh, šedý postapokalyptický svět, syrový look, žádné hollywoodské hrdinné pokusy a zvrat situace.. čistý survival v době po globální katastrofě a to je fajn. Na straně druhé je film dosti vleklý a mě osobně chvílemi nudil. Sečtu-li klady a zápory, pořád je to u mě za velmi dobrých 70%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
6
Kdyby se míň hrálo na sentiment, bylo by to o hodně lepší. Každopádně depku to nasadí slušnou. Slabých 70% a silné 3*. Chybělo mi pořádné dotažení a trochu mě to hodnocení mrzí, protože dojmy to v člověku zanechá silné. Třeba příště.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Beznadějné putování otce s malým synem zničeným světem, kde se lidi víc než kdy jíndy dělí na dobré a na ty zlé... Atmosféra zničené Ameriky je sice podařená, ale většinu času sledujeme pouze putování a povídání, sem tam obohacené o zbytečný flashback, a to po chvíli začne docela nudit. 6/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Snímek Cesta je filmem pro náročnějšího diváka. V žádném případě se nejedná o spotřební produkt, kdy byste se nechali 2 hodiny prvoplánově nezúčastněně bavit. Tato postapokalyptická podívaná není žádný Šílený Max 2 a dokonce ani Já, legenda, na kterou jsem si při sledování několikrát vzpomněl. Je to ale film s myšlenkou, drsný, nesmírně krutý a lidé obecně z něj nevychází vůbec dobře. Jsou tam scény, které vás budou šokovat a kdyby film nebyl obsazený opět fantastickým Viggo Mortensenem a skvělým upřímným dětským hercem Kodi Smit-McPheem, kteří jsou katalyzátory jinak nekonečného děsu a beznaděje na plátně, asi byste to vůbec sledovat nevydrželi.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Nebyl jsem zklamán. Film sice plyne pomalu, ale udržuje si svoje kouzlo a jedinečnou atmosféru. Je třeba ocenit krásnou práci s kamerou, která donekonečna snímá pusté a temné prostředí bez jediného záchvěvu zeleně a bez známky života. Myslím, že nejvíce nám řekne už samotný plakát. Vůle, naděje a láska- hlavně o tom toto netradiční dobrodružství je.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
2
Postapokalyptická společnost, kde otec a syn cestují po širých pláních. Takhle nějak by vypadalo TWD, když se vykostí, nebo třeba Šílený Max, když se úplně stáhne noha z plynu. Viggo Mortensen je výborný, ale mimo jeho hlas, který Vás provází tmou, nemá ale vůbec co hrát. Perfektní snímek jako usínáček před spaním. I was so bored. 25%
Klajnik
Klajnik
8 615 bodů
4
Má to své momenty momenty (sklep) a zajímavé zasazení, ale emocionálně mě to nezaháčkovalo, postavy mi byli jedno, strhující to taky není a filmařsky to na mě působilo poněkud amatérsky.
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Myšlenka dobrá, i obsazení na velmi dobré úrovni (Viggo se do role fakt vžil), ale krom začátku to bylo docela utahaný a říkal jsem si, když už tam dojdou. Závěrečná scéna měla být dojemná, ale taky se nepovedlo. Něco tomu prostě chybí. V první půlce filmu krásnej soundtrack. 52%
cerfik
cerfik
7 890 bodů
8
Opravdu syrové a pochmurné dílo o smyslu lidské existence, které jen tak nevymažete z paměti a upřímně jsem na váškách jak jej hodnotit. Knihu jsem nečetl, ale film samotný se mi do paměti vryl, ikdyž bych k němu výhrady měl - třeba ten mluvený závěr v titulcích mi tam vyloženě neseděl.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Postapokalyptické drama, natočené spíše v komornějším duchu, což ale vůbec není na škodu, ba naopak, filmu to spíše prospělo. Dějově sice nic extra, spíše jde o to, jak přežít a o budování vztahu otce a syna v pustošeném postapokalyptickém světě, kde bojují o přežití. Tím nelepším na celém snímku je beze sporu výkon Mortensena, který to svým projevem drží v lehce nadprůměrných vodách.