Sahara

60%
Sahara
Plakát traileru

Zkušený badatel Dirk Pitt (Matthew McConaughey) najde minci, k níž se váže historická legenda. To ještě netuší, že se se svým parťákem Al Giordinem (Steve Zahn) vydá na největší dobrodružství svého života - honbu za pokladem tím nejnebezpečnějším koutem západní Afriky. Hledá ztracenou válečnou loď z americké občanské války, která až dosud ukrývá tajný náklad. Místní lidé ji znají jako "loď smrti". Dirk a Al potkají doktorku Evu Rojas (Penelope Cruz), krásnou a chytrou ženu, která se domnívá, že ztracená loď souvisí s širším ekologickým problémem, ohrožujícím okolní svět. Při hledání ztracené lodi, o jejíž existenci vědí nejenom oni, se Dirk, Al a Eva mohou spolehnout pouze na svůj důvtip, aby zvítězili nad nebezpečnými protivníky, přežili drsné podmínky a přišli na kloub nejednomu tajemství.




xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
6
Není to špatné, ale je TAK průměrné, že z toho bolí oči. Přestože Sahaře v podstatě nejde něco vytknout, protože odsýpá, hrdinové jsou docela sympatičtí a pořád se něco děje, ale chybí mi něco opravdu důrazného, co by utkvělo v mysli.er mi ale příjde moc ustrašený, aby byl skutečně svůj.
blazma
blazma
4 928 bodů
10
Musím říct že Steven Zahn byl pro mě do tohoto filmu spíš komik, než cokoliv jiného.. Taky i zde ztvárnil spíše vtipálka, každopádně pro mě, tenhle film mě bavil hlavně díky němu a celkově té spolupráci mezi ním Matthewem a Penelope, i přesto že je to prostý akčňák co nijak nepřekvapí se mi zaryl mezi srdcovky.
Zlobert
Zlobert
3 155 bodů
4
trapná variace na indianu jonese akurát ze současnosti. je to nudné, je to špatně zahrané, napsané i zeržírované a po technické stránce průměrné.

Dodatečné informace

Původní název:
Sahara (více)
  • NSR Sahara
  • NSR Sahara - Abenteuer in der Wüste
Premiéra v ČR:
9. 6. 2005
Země původu:
NSR, Španělsko, Německo, Velká Británie, USA
Rozpočet:
130 mil. USD
Tržby:
119,27 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch