Match Point - Hra osudu

77%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Celkem poutavý krimi thriller, který mi nedovolil odskočit si pro něco pro osvěžení, prostě jsem ho zhltnul, jako malinu. Nic převratného ale na snímku nevidím, milostný trojúhelník, který dohnal hlavního hrdinu až dvojnásobné vraždě.. Líbilo se mi hlavně nevšední zakončení a "přišpendlující" atmosféra. Pěkné.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
9
Milostný trojúhelník a souhra osudu. Woody Allen porušil své zásady a mimořádně svůj příběh zasadil do Londýna. Na kvalitě to však nijak neubralo a dá se říci že naopak. Romantické drama s ukázkově zpracovaným scénářem rozehrává příběh hodný k zamyšlení nad životem sobě vlastním a tím, co by se mohlo stát kdyby... Kdo pochopí myšlenku příběhu, snímek si náležitě užije.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Nedávám čtyři proto, že by Allen udělal konečně "něco jiného", protože Match Point není jiný oproti některým jeho starším filmům, nebo podobně raženým noirům. To ale nemění nic na tom, že funguje lépe než jiné jeho filmy z poslední doby. Po celé řadě studených sprch, když ho teď trochu kompletuju, je tahle skvěle zahraná i gradovaná povídka nutné osvěžení.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Woody Allen, sečtělý intelektuál milující literaturu a hudbu zde vzdává hold svým oblíbencům, s kterými žije celý život a přitom zůstává svůj i v brilantním režijním pojetí. Žádné sáhodlouhé monology, exhibice ostrovtipu, ale sugestivní atmosféra a herecké výkony podléhající diktátu mistrovského sofistikovaného scénáře. Zkrátka Dostojevski v Londýně:-)
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
2
Špatný, pro mě nedokoukatelný. V tomhle filmu mě nikdo nebavil a osudy žádný z postav mě nezaujaly. Bylo mi celkem jedno jak to dopadne a protrpěl jsem celej film. Woody Allen zkrátka není můj oblíbenec a po tomhle se jeho fanouškem určitě nestanu.
kedl
kedl
6 380 bodů
8
Milostný trojúhelník, ze kterého pro Jonathana Rhyse Meyerse vede jenom jedna cesta.
jirka26
6 288 bodů
9
Peníze a moc jsou pro někoho cennější než život, skvělý Alleneho film.
Hare77
Hare77
2 051 bodů
8
Allen je stále plodný a skvělý, malinko jinaký. Opět výborný scénář.
tindersticks
tindersticks
774 bodů
8.5
Obecně je tenhle Allenův film braný jako jeho nejlepší v novém mileniu a určitý díl na tomhle hodnocení má zřejmě i fakt, že tenhle film se klasickým allenovským filmům nepodobá a jeho fanoušci mají nelíčenou radost, že umí nejen natočit krimi thriller (i když, pravda, vychází ze ryze vztahového příběhu, který se rozvíjí dvě třetiny filmu), ale navíc natočit ho výborně. I bez nadržování režisérovi je ovšem zřetelné, že si Allen hraje velice zdařile s motivem zločinu a trestu (podruhé, a ne naposledy v kariéře), chytře variuje motiv principu štěstí a hlavně má v ruce výborný scénář s životnými a prokreslenými postavami (obzvlášt oba dva hlavní protagonisté - Rhys i Johansson jsou perfetkní).
DHDV
DHDV
311 bodů
8
Sice netypický Allen ale i tak velmi propracovaný/kvalitní/originální jako vždy. Skvělé herecké výkony a dobrý scénář. Celkem mi podobný film už chyběl… Nemůžu proti tomuto filmu noc namítat a určitě si ho pustím v krátkém horizontu ještě jednou…