Serenity

71%

Komentáře a recenze 16

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6
Z filmu mám rozpačitý dojem. Od efektů, které jsou občas povedené a jindy působí, jak z amatérského studia začínajícího filmaře, až po scénář, který nenabízí nic originálního, je to předvídatelné a.. zkrátka naprosto obyčejný, snadno zapomenutelný sci-fi snímek - 60%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Seriál neznám a nemám pocit, že by to jakkoli vadilo. Serenity je každopádně sympatická hromada klišé. Možná by neškodila dávka originality a větší "filmovost", ale to není zase tak zásadní.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Trošku slabší než seriál, přece jenom se narozdíl od seriálu musel vejít do 2 hodin 3/5
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Toto je typická Sci-Fi pro nenáročného diváka. Jediné co mě na tomto filmu zaujalo, byla choreografie bitek. Na nervy mi trochu lezla dotyčná neohrožená ''terminátoří'' dívenka. No, v každém filmu je nějaká černá ovce.
avenis
avenis
8 056 bodů
5
Tolik nesourodých žvástů a prázdných frází v jednom filmu... Špatný střih a všechno rámuje blbá hudba. No, prostě Béčko jak sviňa. A tahle nenaplněná baletka musela za každou cenu uplatnit svoje baletní kroky přes špičky a pak taky hodně máchání nohama a přiblblé pohledy neviňoučkýma očima. Příště se už nedívej...
(13.4.2021)
Pas
Pas
6 225 bodů
8.5
Kam se hrabe Star Trek Žádná žvanírna akce od začátku.Serenity je výpravnějším, trikovějším a bombastičtějším Firefly. Konečně zde byl na plno využit potenciál ukrytý v postavě River. Vše, co bylo výborné na seriálu, zůstalo výborné i tady, a navíc filmový formát posádce kapitána Malcolma Reynoldse prostě sluší. Takovéhle zakončení si narychlo ukončený seriál prostě zasloužil, jako takovou náplast na nečekaně utrženou ránu. Nejsem si ale jistá, jestli kvality filmu budou schopni docenit diváci, kteří seriál neviděli, protože v mnoha případech vůbec nemůžou tušit, o co vlastně jde, nebo kdo je kdo. Obávám se, že ve většině případů nebudou, protože jinak by tady snad nemohlo být takové množství negativních komentářů a nízkých hodnocení. Kromě silné stylizace byl totiž Firefly plný vtipných narážek, sebeironie a občas i parodie. Navíc spousta věcí, které se tu tak nějak vyřeší nebo stanou nemají bez hlubšího kontextu žádný význam, třeba vztah Kaylee a Simona nebo Zoe a Washe a spousta narážek a vtípků prostě nemůže bez znalostí souvislostí vyznít tak, jak má. Seriálu jsem plné hodnocení nedala kvůli pomalému rozjezdu a náhlému ukončení, ale Serenity si ho bez mrknutí oka zaslouží !!
mojmir.sedlacek
6 033 bodů
10
Samotnému seriálu jsem dal "jen" 4*, hlavně kvůli nevyváženosti některých dílů. Toto finále je ale naprosto strhující, což je i jeho největší nedostatek. Zatímco v seriálu Whedon vsadil na neotřelost a pomalejší vyprávění s důrazem na vztahy mezi charaktery, film je bombastickou hollywoodskou podívanou plnou hlášek a akce. Skvělý a živý svět byl naštěstí zachován, takže i přes některá klišé se jedná o výborné pokoukání. Jo a ještě jedna poznámka - sledovat film bez znalosti seriálu je podle mě ztráta času.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
3.5
Seriál konec nenabídl, tak světlo světa spatřilo Serenity. Nic proti, chtěl jsem aspoň nějaký závěr. Z River se stala elitní vražedkyně, bylo zde odhaleno tajemství Aliance a původ Plenitelů. Suprová myšlenka, která měla být použita třeba v šesté sérii seriálu, které by se k tomuto jádru pudla pomalu prokousával a bylo by to skvělé! Tady jsme to museli stihnout během dvou hodin, což značně snižuje schopnost manévrovat. To by mi ani tak nevadilo, jako fakt, že se moc nectilo chování jednotlivých postav ze seriálu, což absolutně nechápu?!? I za těch pouhých 15 dílů si jednotlivé postavy prošli nějakým vývojem a zde to vypadalo jako kdyby byly zase na začátku. Tato chyba posílá Serenity do průměrných vod a taktéž poměrně zbytečné "značně ne-epické"smrti členů posádky! Proč??
farb
farb
2 064 bodů
10
Skvělé postavy (Han Solo by se měl o svou pozici největšího vesmírného frajera obávat!), chytře vystavěný svět a svérázný humor. Zasloužený kult!
naineko
naineko
1 505 bodů
4
V podsatě trochu převyprávěný poslední díl série. Tohle bylo moc moc špatné. Špatné až na hranu popření seriálu. Ve chvíli, kdy Firefly ztratila komorní, seriálovou kameru (herci asi hrají pořád to, co hráli, jen to není vidět), to jde celé do háje. Prostě to není ono. Bourání klišé a budování přesahu, které se dělo v seriálu, tady nahrazuje zbytečná akce. Zápletka je těžko uvěřitelná (která je, co víc, odhadnutelná hned z prvních minut filmu). Z drsného a s-nikým-se-namazlicího westernu je plytké sci-fi. Dvě naprosto zbytečná úmrtí (protože by ve filmu přece jen někdo umřít měl). Hlášek stejně jako v libovolné epizodě série (takže málo). Fanoušek Firefly seriálu by tohle měl spíš oželet.