Zámek v oblacích

78%

Komentáře a recenze 15

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Mám japanimaci rád a často Japonské animáky mají skvělý scénář. Toto je fantasy na druhou, dosti překombinované, lehce zmatečné, tajemné a zároveň lehce dětinské. Zámek v oblacích mě rozhodně neurazil, první polovinu jsem dokonce sledoval se zaujetím, poté už o ale bylo stále více "na jedno brdo".. dobré, ale viděl jsem spoustu lepších Japonských animáků.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
10
Miazaki neumí závěry, na to jsem si musel zvyknout. Jsou moc happy. Ale Zámku v oblacích nedokážu odolat a tu pátou hvězdu mu dávám. Ten svět je úchvatný a být v něm nezapomenutelné.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Zajímavá fantasy, která mě hlavně v té první půlce dost bavila - pak už mi ale lezly na nervy ty teatrální postavy (psík, zlá čarodějnice a vlastně i Calcifer v českém dabingu mistra Alzáka Tůmy). Tak nějak na půl cesty k parádní temné pohádce. 6.5/10
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Stejně jako u dalších Miyazakiho filmů mě nejvíce ze všeho očarovala samotná hlavní myšlenka, kolem které se celý příběh odvíjí. Ovšem zatímco Cesta do fantazie přidala kromě úžasně nápaditého příběhu i něco navíc, něco, kvůli čemu jsem byl nucen hltat každý obrázek a sledovat každou další scénu s radostným očekáváním, tak Zámek v oblacích mi svým zvláštním, u animáků opět doslova nevídaným, pojetím a dokonalou propracovaností nedovolil vnímat všechnu tu nádheru nějak více než jen "očima a ušima". To ale nic nemění na tom, že Miyazaki je zřejmě nejlepší animovaný tvůrce současnosti a že Zámek v oblacích je nanejvýš krásný a působivý snímek..
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 400 bodů
6
Od Miyazakiho jsem viděl téměř vše a nemůžu si pomoci, ale zdá se mi, že po Mononoke Hime se mistr poněkud vyčerpal a opakuje se. Howl, stejně jako Cesta do fantazie, jsou sice krásné filmy a vysoký nadstandard, ale přece jen mě to nechytlo za srdce jako třeba Totoro, Kiki nebo Laputa. U Howla mi překvapivě nesedl ani originální japonský dabing. Ty tři hvězdičky jsou v tomto případě skutečně pouze v kontextu Miyazakiho díla,v porovnání s mnoha jinými film je to pořád nadstandard.
Floridsky
4 376 bodů
6
Miyazakimu se v novém miléniu nedaří. Stejně jako Spirited Away nuda. Nezajímavé, bez emocí. Čekal jsem mnohem víc.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
7.5
Byl to mnohem pohádkovější příběh, než Princezna Mononoke... ale bylo to trošku víc psycho. Asi první hodina a půl byla úplně v pohodě a ukázkově. Poté se dětský příběh mění v takovéto psycho, které jsem nepobíral. Animace dopadla perfektně, i ten příběh byl super, ale pak se to někde zkazilo. Nakonec zbal jen divně provedený příběh a překrásná hudba.
kknk2
kknk2
2 949 bodů
7
Na Zámek v oblacích jsem se dívala jen kvůli jeho knižní předloze, jež se mi velmi zamlouvala a podle které bylo krásných prvních 55 minut, kde se zřídka ukáže takové to typické anime psycho. Od scény u krále se film začíná kazit ve nesrozumitelnou a nelogickou protiválečnou romantiku. Takže se smějete, protože je to neskutečně divné, místy vás zahřeje u srdce stále pěkná animace a mě i několik knihou inspirovaných scén. A málem bych zapomněla, že vás neustále prudí nová hlavní pointa: VÁLKA. Můžu říct, že režisér si z knihy vzal jen postavy a celou „omáčku“ a zabalil do toho protiválečnou reklamu. Ale když to pojede v telce, stejně se kouknu aspoň na první hodinu. 65 %
Sarpele
Sarpele
2 434 bodů
8
Výrazně jednodušší film než v případě Cesty do fantazie, s jasným protiválečným vyzněním. Poměrně nízký počet postav, jasný příběh směřující tentokrát, snad že inspirací byla kniha žákyně C.S.Lewise, k závěrečnému ponaučení – (nejen)člověk je dobrý, jen když je schopen nesobecké lásky. I zde však zůstává prostupná a nejasná hranice mezi dobrem a zlem, pestrost jednotlivých postav a okouzlující dvojice hlavních hrdinů proměnlivých podob. A samozřejmě naprosto úžasná animace.
winetach
winetach
1 927 bodů
6
Pekné, originálne, ale nieje to moja šálka energeťáku. /3apolhviezdičky/