Star Trek IV: Cesta domů

76%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
5
Příspěvek obsahuje spoiler!
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Tohohle dílu jsem se vyloženě bál, ale kdepak, je to velmi v pořádku. Celková debilita námětu, úkolů jednotlivých postav a chování pozemšťanů 20. století funguje. Takovým tím startrekovským způsobem. Okořeněno o příjemný, nenásilný humor ohledně cestování časem, který byl tolikrát před tím i potom opakován, ale málokdy byl využit tak vkusně.
Fingon
16 886 bodů
8
Velmi zábavný díl, který dnes ocení zejména fanoušci IT Crowd (Hello, computer?:-) Tento díl jsem při jeho českém vysílání nezachytil (ráno jsem musel do školy a v osm jít spát, grrr, ještěže už je to dávno pryč:-) a tak jsem si jej s radostí zopákl při příležitosti Abramsova restartu. Víc snad ani není třeba co říct, snad jen, že hrátky s časem zbožňuji:)
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Čtvrtý díl s názvem Cesta domů (1986), který je jednoznačným ekologickým poselstvím byl opět dílem Leonarda Nimoye a do série dodal tolik potřebnou komediální nadsázku. Postavy jsou totiž z 23. století a v této epizodě se musí vrátit na konec 20. stol., aby pomohli zachránit ohrožené druhy velryb. Agitka jasná, střet budoucnosti s ožehavou současností chytrý a komický. Asi se nedostanu do sporu i s těmi nejskalnějšími fanoušky, když řeknu, že tento díl patří mezi ty nejpovedenější a komerčně i nejúspěšnější. Solidní Star Trek, který má zajímavé poselství a zůstává zábavný i po letech.
bidlobox
3 802 bodů
8.5
Zábavné!
farb
farb
2 064 bodů
8
Skvostné a zábavné dobrodružství, které sráží jen tempo ztrácející konec. Ale jinak paráda. Best of Star Trek!
jvempire
jvempire
1 208 bodů
8.5
Druhý nejlepší film podle originální série. Naprosto skvělá zápletka a výborné herecké výkony.
Ciiiri
Ciiiri
949 bodů
7.5
Tak tenhle film si i pamatuju trochu z dětství. Moc se mi líbí. Je takový hodně jednoduchý a jemný. Připomíná mi hodně Zachraňte Willyho! Přijde mi to jako nějaká společná kampaň na záchranu velryb. Ale je to miloučké. Doporučuji, jeden z nejhezčích filmů s Kirkem.