Elitní jednotka

77%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8.5
Kdo by to řekl, že u vidím Pabla Escobara na straně zákona, ale Elitní jednotka mi tento divácký zážitek umožnila. Samozřejmě zde píšu o Mourovi, který se nejvíce po světě proslavil jako právě drogový narkobaron. Opět dokázal, že je charakterní herec, který svým výkonem dokáže utáhnout celý projekt. Elitní jednotka je drsným snímkem z ještě drsnějšího prostředí, kterým jsou chudinské čtvrtě v Riu.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7.5
Pěkný film o drsném světě v Riu. Zkorumpovaná policie, kriminalita pro našince nevídaných rozměrů. Snímek nechá nahlédnout i do řad elitní jednotky brazilské policie, do světa dealerů i bohatší vrstvy tamních studentů. Vyvážený snímek, který se nesnaží za každou cenu tlačit na pilu.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Tak takové to tedy bylo! Aneb jak jde stopáž zněkolikanásobit přidáním flashbacku ke každé myšlence (hned na několika úrovních). Přesto velmi slušné. 70%
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Film jsme viděli s kamarádem v přeplněném velkém sále hotelu Thermal na MFF v Karlových Varech a byl to opravdový zážitek. Dlouho se uvažovalo o remakeu, kde měl hrát hlavní roli Brad Pitt, ale naštěstí z něj sešlo. Elitní jednotka je film pro každého příznivce pořádných ,,chlapských“ podívaných. Ten film se ale rozhodně povedl.
lamps
lamps
15 150 bodů
7.5
O třídu slabší než Město bohů, ale stále je to drama, které má obrovskou sílu. Nejhorší na všem je, že jsme nuceni sledovat peklo na zemi očima toho vůbec nejkrutějšího policisty, jehož jednání se nám v průběhu děje čím dál více hnusí, ale zároveň čím dál více chápeme, že jinak to prostě nejde. Ať už jde o mučení a střílení dealerů, nebo ten neskutečně tvrdý vojenský výcvik, jenž se v jednu chvíli opravdu těžko sleduje. Každopádně José Padilha dosáhl svého a představil nám společnost tak bezútěšně spustošenou a zkorumpovanou z obou stran zákona, že na něco takového jen tak nezapomenu..
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7.5
Akční drama, které sice dominuje v akci a tempu, ale poztrácí strukturu příběhu. Popravdě ani nevím, jaká zápletka tam byla. Dělo se tam toho až zbytečně moc a Padilha už to nemohl zachránit, ostatně ale právě jeho režie drží film pohromadě a diváky ve střehu. Smířlivých 75% protože jsem se sice nenudil, ale absence zápletky je nepřehlédnutelná.
p.a.douch
p.a.douch
8 339 bodů
9.5
Ano je to tak, režisér zřejmě nefandí levici. Jinak dost dobrý. Příslušníci Batalhão de Operações Policiais Especiais zřejmě nebudou žádný ořezávátka ani ve skutečnosti. V tomhle filmu jsou to ale doopravdy slušný extrémisté. Ne že bych měl něco proti. Jak se říká: "Na hrubý pytel, hrubá záplata!". Tihle hoši se při pohybu po favelas doopravdy nemohou řídit naší představou o lidských právech - byli by hned tuhý. Jinak Wagner Moura byl jako kapitán Nascimento tutovej a André Ramiro s Caio Junqueirou zahráli svůj part Andrého a Neta taky velmi dobře. José Padilha se s ničím nemaže a prožene nás filmem jako blesk.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
8
Hodně drsný snímek z prostředí brazilských slumů a jednotky BOPE. Místo, kde má každý zbraň a brání svoje území bez sebemenšího soucitu a respektu vůči policii. Nejlepší bylo sledovat proměnu hlavního hrdiny Matiase, který se během filmu od základu změní z přetvařujícího se studenta na až skoro fanatického člena elitních jednotek.
Tamuraa
116 bodů
8.5
Syrový pohled do reality speciálních vojenských jednotek v Rio de Janeiru. Film natočený podle skutečných událostí strhne od první minuty a člověk si celou dobu říká, v jak uhlazené a vlastně příjemně zkorumpované společnosti žije.